Uluslararası ‘Kadrajda Barış Var’ fotoğraf yarışması gala gecesi yapıldı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) ve Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) tarafından düzenlenen 1.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası ‘Kadrajda Barış Var’ fotoğraf yarışması gala gecesi yapıldı

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) ve Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) tarafından düzenlenen 1. uluslararası fotoğraf yarışması 'Kadrajda Barış Var'ın gala gecesi düzenlendi. Dereceye giren yarışmacıların ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Gala gecesi, Şişli Ritz – Carlton Otel'de gerçekleşti. Programa GYV Başkanı Mustafa Yeşil, KADİP Genel Sekreteri Kudret Altındağ ve çok sayıda davetli katıldı. Dereceye giren yarışmacılara yaklaşık 12 bin TL para ödülü, altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi. Fotoğraflar için bir sergi düzenlendi. Toplamda 641 kişinin ilgi gösterdiği yarışmada, 446 eser şartnameye uymadığı için seçim dışı kaldı. Daha sonra oy birliği ile 41 eser sergileme ve ödüle hak kazandı. Jüri, 20 adet ödül grubu tespit etti ve gizli oylama ile sırasıyla ödüller tespit edildi. Yarışma sonucunda FIAP Altın Madalya ödülüne Bahreyn’den Ammar Abdulrasool, UPI Altın Madalya ödülüne Mürsel Yağcıoğlu, KADİP Özel Ödülüne İtalya’dan Adriano Favero uygun görüldü.

'NEFRET DİLİNİ KULLANANLARIN BARIŞ İDDİALARI BOŞ VEYA SIĞDIR'

Galada konuşan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, barışın önemine vurgu yaptı. Nefret dilini kullananların barış iddialarının boş veya çok sığ olduğunun altını çizen Mustafa Yeşil, “Barış çok ciddi özveri ister. Barışın ilk adımları kelimelerde, sözlerde, beyanlarla başlar. Allah Resulü imana dikkat çektikten sonra şunu söyler; İman etmedikçe hiçbiriniz cennete gidemezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe gerçek iman etmiş olamazsınız. Ben size birbirinizi sevmenin bir yolunu söyleyeyim mi? Öyleyse aranızda selamı yayın buyurur. Selam barış kavramındaki en özlü tanımdır. Karşınızdakine güven vermediğiniz sürece siz barış insanı olamazsınız. Bu sebepledir ki kelimelerinizle rahatsızlık vermemelisiniz. Davranışlarınızla rahatsızlık vermemelisiniz. Ve yine altını çizerek söyleyelim; nefret dilini kullananların barış iddiaları ya boştur veya çok sığdır. Dünyanın neresinde olursa olsun hangi gerekçeyle olursa olsun, hangi kültürel koda sahip olursa olsun bir insanın bir başka kültüre, dine veya anlayışa karşı nefret dilini kullanmaya başladığı an aslında o kendi dünyasında kendine ait savaşı ilan etmiş demektir. Onun için onların etrafında huzuru yakalamanız zordur. Atmosferlerinizde güven sağlamanız zordur” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar