Uluslararası IŞIK 2014-1 Tatbikatı Konya’da başladı

Uluslararası IŞIK 2014-1 Tatbikatı, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya ve Macaristan Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılımıyla Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başladı.Türk Kara Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri, Genelkurmay Özel...

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası IŞIK 2014-1 Tatbikatı Konya’da başladı

Uluslararası IŞIK 2014-1 Tatbikatı, Amerika Birleşik Devletleri, İspanya ve Macaristan Silahlı Kuvvetleri unsurlarının da katılımıyla Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda başladı.

Türk Kara Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetleri, Genelkurmay Özel Kuvvetler ve Jandarma Genel Komutanlıklarının iştirak ettiği tatbikatın maksadı; icra edilebilecek muhtemel müşterek Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ve Zamana Duyarlı Hedefleme (ZHD) görevlerini içeren senaryolar dâhilinde, tatbikata iştirak eden ulusal ve uluslararası unsurların ortak çalışabilirliğini ve eğitim seviyelerini yükseltmek, katılımcıları arasında bilgi tecrübe aktarımını sağlamak olarak belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı, tatbikata; Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yedi adet uçak, 13 adet helikopter ile 120 personel, Amerika Birleşik

Devletleri’nin bir adet MC-130 uçağı ve 17 personel, İspanya’nın bir adet CN-295 uçağı ve 20 personel, Macaristan’ın ise 10 personel ile iştirak ettiğini bildirdi.

Ayrıca; 15 ülke (Azerbaycan, Bahreyn, Bosna Hersek, Finlandiya, Gürcistan, Hırvatistan, İsveç, Katar, Kuveyt, Makedonya, Pakistan, Romanya, Singapur, Şili, Yunanistan) tatbikata gözlemci olarak katılıyor.

CİHAN

Yorumlar