Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 19 Mart’ta Antakya’da başlıyor

Bu yıl 19-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 8. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması ‘Sanat ve Özgürlük’ olarak açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Çukurova Sanat Günleri 19 Mart’ta Antakya’da başlıyor

Bu yıl 19-23 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 8. Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’nin (UÇSG) bu yılki teması ‘Sanat ve Özgürlük’ olarak açıklandı. Genel sloganı yine “Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele” olan UÇSG’nin bu yıl da özel teması her zaman olduğu gibi ‘Barış’ olarak belirlendi.

Suriye’deki savaş nedeniyle bu yıl da Ortadoğu ülkelerine kapalı bir etkinlik biçiminde gerçekleştirilecek UÇSG, Çukurova'da Adana, Ceyhan, Antakya, Mersin, Gaziantep, Tarsus’ta eş zamanlı olarak düzenlenecek.
Sanat günlerinin bu yılki sanatsal etkinliklerde ağırlıklı olarak kültür, emek, şiir ağırlıklı bir program hazırlandı. 19 Martta Antakya’da edebiyatçı şair Ülkü Tamer’e Çukurova Ödülü’nün sunulacağı törende, Ülkü Tamer, Refik Durbaş ve Faris Kuseyri kitaplarını imzalayarak okurlarıyla söyleşi yapacak.

Etkinlik sunuculuğunu Nebihe Karasu’nun, görsel sunumunu ise Ferhat İşlek’in üstlendiği programda UÇSG Hatay Koordinatörü Mehmet Karasu, Mersin Koordinatörü F. Saadet Bilir, Genel Koordinatör Çetin Yiğenoğlu ve Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz birer konuşma yapacak.

Daha sonra, Hatay Fotoğraf Sanatçıları Derneği üyeleri tarafından Antikhan Konuk Kültürevi’nde açılan fotoğraf sergisi gezilecek. Kapanış töreni 23 Mart’ta Mersin’de yapılacak programda, seçkin yazar ve sanatçıların katılımıyla konser, söyleşi, konferans, panel, resim, fotoğraf sergisi olmak üzere toplam 65 etkinlik düzenlenecek. 23 Mart’ta Mersin’de gerçekleştirilecek kapanış programı görselleri, çeşitli etkinliklerin yanı sıra Adana’yla Antakya’da sanatseverlerle paylaşılacak.
CİHAN

Yorumlar