Ulusal Servergazi Matematik Yarışması'nda 111 okuldan öğrenciler yarıştı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 12.

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Servergazi Matematik Yarışması'nda 111 okuldan öğrenciler yarıştı

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi işbirliğiyle düzenlenen 12. Ulusal Servergazi Matematik Yarışması'nda (SERİMYA) 22 ilden 111 okulun 670 öğrencisi mücadele etti.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) düzenlediği yarışmalardan sonra ulusal bazda düzenlenen ve katılım çeşitliliği ve sayısı ile en büyük etkinliklerden biri olan SERİMYA, Denizli Özel Servergazi Liseleri'nde gerçekleştirildi. İlköğretim 8. sınıf öğrencileri arasındaki yarışmada, 30 soru yöneltilerek 150 dakika süre verildi. Derecelendirme, özel ve devlet okulları olarak ayrı ayrı yapıldı.

Derece elde eden öğrenciler için Özel Servergazi İlköğretim Okulu konferans salonunda ödül töreni düzenlendi. Törene; Denizli Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan, PAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kudret Gezer, Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Özel Servergazi Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Bünyamin Gümüş, Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Törenin başında öğrencilerin hazırladığı 'Özlenen Ruh Çanakkale' konulu tiyatro ile duygulu anlar yaşandı.

Müdür Bünyamin Gümüş, törende yaptığı konuşmada, Ulusal Bilim Olimpiyatları ve proje yarışmaları ile YGS ve LYS sınavlarında Denizli’yi en iyi şekilde temsil eden okullarının bu tecrübelerini, ülkenin dört bir yanından gelen öğrenci ve okullarla paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nın, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği başarıların yanında ortaokul öğrencilerine yönelik 100 Temel Eser ve SERİMYA gibi yarışmalar da düzenlediğini ifade eden Gümüş, "Bu yarışmalarla gençlerin tanışıp kaynaşmaları, bilimde ve kültürde yaşadığımız çağın özelliklerine sahip donanımlı birer birey olarak, ülkelerine faydalı olmalarına katkı sağlamak için çaba sergiliyoruz. Mardin’den Konya’ya, Zonguldak’tan Hatay’a ülkemizin farklı yerlerinden katılan yarışmacı öğrenciler bir taraftan yarışırken diğer bir taraftan da farklı şehirlerden gelen akranlarıyla tanışarak dostluk kurma imkanı buluyorlar." dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrenciler sahneye davet edilerek ödüllendirildi. Yarışmada, özel okullar birincisi İzmir Karşıyaka Yamanlar Ortaokulu’ndan Abdurrahman Enes Cesur oldu. Yarışmaya katılan öğrencilere, özel ve devlet okulları şeklinde ulusal alanda 35 bronz, 25 gümüş, 12 altın, Denizli merkez ve Denizli’ye bağlı 17 ilçe birincilerine altın madalya verildi. CİHAN

Yorumlar