Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda Erzurum’u 6 delege temsil edecek

Türkiye’nin dört bir yanından, stk, öğrenci toplulukları ve gençlik meclislerinin bir araya gelerek oluşturdukları Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) 10. genel kurulunu Ankara’da gerçekleştirilecek. 2014 yılı UGP yürütme kurulunun oluşturulacağı...

Google Haberlere Abone ol
Ulusal Gençlik Parlamentosu'nda Erzurum’u 6 delege temsil edecek

Türkiye’nin dört bir yanından, stk, öğrenci toplulukları ve gençlik meclislerinin bir araya gelerek oluşturdukları Ulusal Gençlik Parlamentosu (UGP) 10. genel kurulunu Ankara’da gerçekleştirilecek. 2014 yılı UGP yürütme kurulunun oluşturulacağı toplantıya 64 ilden gelen yaklaşık 250 delege katılacak. UGP 9-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Erzurum’dan 3 kurumun katılacağı UGP genel kuruluna bu yıl Erzurum Çevre Gönüllüleri Derneği ve Yakutiye Gençlik Meclisi’nin yanı sıra ilk defa Acemi Gönüllüler Derneği de katılım sağlayacak. Gençlik çalışmaları ve yerel yönetimlere etki açısından Erzurum’un önde gelen gençlik oluşumları olan bu üç kurum Erzurum’u ulusal platformda 2’şer delege ile temsil edecek. Ayrıca UGP Yürütme Kurulu görevinde bulunan Erzurum Çevre Gönüllüleri Derneği II. Başkanı Gökberk, Kocaaliler’in Erzurum’dan katılan delegeler haricinde Erzurum’u temsil etme hakkı bulunuyor.

Kocaaliler yaptığı açıklamada, "Gerek yerelde gerekse ulusal ve hatta uluslararası boyutta şehrimizi, ülkemizi; medeniyetimiz ve ecdadımızdan aldığımız heyecan ve hareket ahlakı felsefesi ile temsili yetinin devamını sağlayacağım. Ekip arkadaşlarımızla beraber bu milletin gençlikten beklediği enerjiyi iyi ve hayırlı işler çerçevesinde; bu millet, bu devlet ve ümmet uğruna harcayacağız. Bizlere bu yolda destek olan başta ekip arkadaşlarıma ve büyüklerime teşekkür eder, bizlere rehber olarak yol gösteren üstatlarımızdan hayatta olanlarına selam eder, ebediyete gidenlere de rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar