Uludere katliamı Şanlıurfa’da protesto edildi

34 kişinin hayatını kaybettiği ve hafızalarda Roboski olarak kalan Uludere olayı Şanlıurfa’da protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol
Uludere katliamı Şanlıurfa’da protesto edildi

34 kişinin hayatını kaybettiği ve hafızalarda Roboski olarak kalan Uludere olayı Şanlıurfa’da protesto edildi. Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Bahçıvan İş Merkezi'nde toplanan kalabalık hukuku sorguladı, hükümete yüklendi ve ardından oturma eylemi gerçekleştirdi.

2. yıldönümünde protesto edilen olay ile ilgili İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Cemal Babaoğlu ve Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ruken Okyay Çiçek birer konuşma yaptı.

Hava saldırısında hayatını kaybeden 34 gencin aileleri adına toplandığını belirten Ruken Okyay Çiçek, Türkiye’nin herkese eşit adalet sağlamadıkça demokratik bir ülke olamayacağını savundu.
Başbakan Erdoğan’ı adaleti uygulatmamakla suçlayan Çiçek, şunları söyledi; “Ey o bombaları çocukların üstüne yağdıran, sen nasıl ‘siyasi komplo’ deyip kendini acındırmayı biliyorsan bizde öyle siyasi baskılara rağmen var olmayı biliriz. Sen nasıl ‘kaçakçıydı’ demesini biliyorsan, biz de adımız teröriste, kaçakçıya KCK’lıya çıkınca aslında senin etrafındakilerden daha temiz olduğumuzu biliriz. Sen nasıl medyayı, insanları susturmayı biliyorsan bizde öyle dünyanın öbür ucundan baskılara rağmen konuşmayı, stranlarla tarih yazmayı biliriz. Sen nasıl adaleti uygulatmamayı biliyorsan bizde öyle adalet, demokrasi, eşitlik için mücadele etmeyi biliriz.”

Daha sonra konuşan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu ise yine adaletsizlikten yakındı. ‘Adalet yoksa barışta yok’ diyerek konuşmasına başlayan Babaoğlu, bugün ülkenin dört bir yanında adalet için haykıran milyonlarca insanın var olduğunu söyledi. İktidar partisinin adalet ve hukuk talep eden seslere kulak vermek zorunda olduğunu kaydeden Babaoğlu, “Günümüzde ülkeler inatla yönetilemez. Değişime ve dönüşüme kapalı iktidarların kendi koltuklarında kalmaları neredeyse imkansızdır. Roboski katliamının üstünden iki yıl geçti. Bu süre içerisinde adalet adına bir adım atılmadı. Adaleti işletinki adaletsizliğe maruz kalmayın. Roboski davası yargının geleceği adına bir sınav olacak." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. BDP’li milletvekillerinin de katıldığı eyleme Mazlumder, İHD gibi birçok STK destek verdi.
CİHAN

Yorumlar