Uludağ’da hem kayak hem mangal keyfi yapıyorlar

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 72 santimetreye ulaşırken, tatilciler bir taraftan pistlerde kayak yaparken bir yandan da kar üzerinde mangal yaparak zirvenin tadını çıkarıyor.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ’da hem kayak hem mangal keyfi yapıyorlar

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 72 santimetreye ulaşırken, tatilciler bir taraftan pistlerde kayak yaparken bir yandan da kar üzerinde mangal yaparak zirvenin tadını çıkarıyor. Bazı günübirlikçilerin ise mangalı yapmakta zorlanınca otobüslerin egzozundan faydalanması dikkat çekti.

Hafta sonunda günübirlikçiler Uludağ’a akın etti. Güneşli bir havanın hakim olduğu zirvede oteller bölgesinde yapılan ölçümlerde kar kalınlığı 72 santimetre olarak ölçüldü. Türkiye’nin dört bir yanından gelen tatilciler pistlere akın eti. Bazı tatilciler kızak yaparken bazıları ise kayak yapmayı tercih etti. Acemi kayakçılar ise düşmeyi engelleyemediler. Tatilciler, “Uludağ gerçekten muhteşem. Daha önce gelme fırsatı bulamamıştık ama harika bir yermiş.” diye konuştular. Zirveye gelen tatilciler muhteşem manzaraya ise hayran kaldı. Bursa Meteoroloji Müdürlüğü ise halen hava sıcaklığının eksi 5 derece olduğu Uludağ’da yeni haftada hafif şekilde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

OTOBÜSÜN EGZOZUYLA MANGAL YAKTILAR

Öte yandan, Uludağ’a günübirlikçi tatilciler de akın ediyor. Otobüslerle yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçiler, kar üstünde sucuk ekmek ve köfte yapmayı ihmal etmedi. Soğuk havada mangal yakmakta zorlanan bazı günübirlikçi tatilciler ise çareyi otobüslerin egzozunda buldu. Muavin otobüsün gazına basarken otobüs kaptanı da egzozun ucuna tuttuğu mangalı yakmayı başardı. Soğuk havada böyle bir çare bulduğunu belirten otobüs kaptanı, “Patron kızacak ama mangalı başka türlü yakamazdık.” dedi.


CİHAN

Yorumlar