Uludağ Üniversitesi’nden yeni öğrenci adaylarına uyarılar

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (UÜ) yapılan açıklamaya göre; 2014 ÖSYS sonucunda üniversiteye yerleşen öğrencilerin kayıt sırasında istenen belgeleri hazırlayarak zamanında başvurması gerektiği belirtildi.Yapılan açıklamada; kayda...

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Üniversitesi’nden yeni öğrenci adaylarına uyarılar

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden (UÜ) yapılan açıklamaya göre; 2014 ÖSYS sonucunda üniversiteye yerleşen öğrencilerin kayıt sırasında istenen belgeleri hazırlayarak zamanında başvurması gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada; kayda gelmeden önce istenen belgeler şöyle sıralandı: “Kayıt kılavuzunu ve üniversiteye kayıtlar ile ilgili web sayfalarını dikkatlice okuyunuz. Online kayıt çıktısını alarak imzalayın. Kayıtta teslim edeceğiniz tüm belge ve formları, doğru ve eksiksiz hazırlayın. Öğrenim ücretinizi belirlenen tarihlerde ödeyin. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, adınıza düzenlenmiş kayıt dosyasına yerleştiriniz.”

Uludağ Üniversitesi açıklamasında; “Üniversitemize yeni kabul edilen adayların, ilan edilen süreler içinde öğrenim ücretlerini ödeyerek ve kayıt için istenen belgelerle birlikte şahsen (18 yaşından büyük olup kendileri gelemeyecek olanların vekillerinin noter tasdikli vekaletnameleri ile) üniversiteye gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.” denildi.

Posta yoluyla gönderilen kayıt belgelerinin kabul edilmeyeceğinin altı çizilerek, “Kayıt için gerekli koşulları sağlamayanlar ile süresi içinde kayıt işlemlerini tamamlamayanlar, üniversiteye kayıt haklarını kaybederler. Kayıt için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan veya bu şartları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.” şeklinde uyarıda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar