Uludağ Üniversitesi'nden Mudanya'ya ziyaret

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve beraberindeki heyet, Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili yerel yöneticilerle bir araya geldi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında...

Google Haberlere Abone ol
Uludağ Üniversitesi'nden Mudanya'ya ziyaret

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve beraberindeki heyet, Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili yerel yöneticilerle bir araya geldi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek’e, yardımcıları Prof. Dr. Salim Kılavuz, İrfan Karagöz ve Müfit Parlak da eşlik etti. Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Sevinç Şenşekerci ile Metin Şen’in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, fakülte öğrencilerinin iki ay öncesinde Mudanya’dan ayrılmak istediklerine ilişkin Rektörlük binası önünde gerçekleştirdikleri eyleme dikkati çekti. Öğrencilerin fakülte yeri ile ilgili huzursuzluğunu haklı bulduğunu ifade eden Dilek, kendilerine üç yıldan bu yana vaat edilen makul bir ev ortamı sağlayamadıklarını söyledi.

"FAKÜLTE İÇİN DERNEK VARLIĞINI GÖSTEREMEDİ"

Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Mudanya’da Resim ve Sahne Sanatları olmak üzere iki bölüm olarak açıldığını hatırlatan Prof. Dr. Kamil Dilek, Resim Bölümü’nün merhum rektör Prof. Dr. Mete Cengiz döneminde kampusa alındığını anımsatarak, Mudanya’da 60 öğrencisi bulunan Sahne Sanatları Bölümü’nün tek kaldığını, ancak bugün gelinen noktada da geçici binanın eğitim için yetersiz kaldığını söyledi. Önceki dönemde Mudanya Belediyesi ile yaptıkları anlaşma doğrultusunda arazi tahsisi yapıldığını anlatan Rektör Dilek, "Biz bu anlaşma doğrultusunda eski Tekel binasının olduğu yeri kendilerine devrettik. Bize verdikleri arazi için bir dernek kurulmuştu. Bu dernekle 4-5 milyon liralık bir sponsor bularak fakülte binasının yapımını üstlenmişlerdi. Bugüne gelindiğinde dernek varlığını gösteremedi. Hazırlanan uygulama projeleri bile başarılı olamadı. Bu konu için gerekli olan 120 bin liralık bile kaynak oluşturulamadı. Bu nedenle bu proje şu an için pek geçerli değil." diye konuştu.

"BİRLİKTE KARAR VERMELİYİZ"

Bu arada öğrencilerin Mudanya’dan Görükle Kampusu’na gitme yönündeki tepkilerinin anlayışla karşılanması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Kamil Dilek, "Öğrencilerimiz eğer Mudanya’da kalacaklarsa bunların ikna edilmeleri gerek. Bu çocuklarımızla sadece belediye başkanımız veya kaymakamımız değil, tüm sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin görüşmesi gerek. El birliği ve ortak akıl oluşturarak karar verilmeli. Güzel Sanatlar Fakültesi Mudanya’da mı kalacak yoksa öğrencilerimizin dedikleri gibi kampusa geri mi dönülecek. Burada kararımızı birlikte vermeliyiz." dedi.

"MUDANYA OLARAK İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mudanya’nın eğitim alanında bir numara olmasını ve en tercih edilen bölge olmasını arzuladığını ifade eden Başkan Türkyılmaz, Bursa’nın en çok tercih ettiği ilçe konumunda olan Mudanya'da üniversite ile birçok şeyler yapılabileceğine dikkati çekerek, Mudanya Belediyesi, Belediye Başkanı ve ekip olarak hazır olduklarını söyledi. Türkyılmaz, "Üniversitemize destek vermek, olanaklarımızı bu konuda seferber etmek ve en önemlisi de taşın altına elimizi çekinmeden koyabilirsek ne mutlu bizlere." diye konuştu.

Üniversite heyeti daha sonra Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’yi de makamında ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar