Ülkü Ocakları'ndan Iraklı Türkmenlere yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Ardahan Şubesi, Irak’ta hayatta kalma mücadelesi veren Türkmenleri unutmadı. Türkiye’nin hemen her şehrinde yardım kampanyası başlattıklarını belirten Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, "Irak’ta yaşayan soydaşlarımız...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları'ndan Iraklı Türkmenlere yardım kampanyası

Ülkü Ocakları Ardahan Şubesi, Irak’ta hayatta kalma mücadelesi veren Türkmenleri unutmadı. Türkiye’nin hemen her şehrinde yardım kampanyası başlattıklarını belirten Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, "Irak’ta yaşayan soydaşlarımız gözden ırak ama gönülden ırak değiller." dedi.

Ülkü Ocakları binasında yardım kampanyasıyla ilgili basına açıklama yapan Ürker, "Bugün Türk yurdu olan Musul işgal altında. Telafer’de 300 bin Türkmen yurtlarından kovulmuş durumda. Turan’ın başkenti Kerkük peşmerge dayatmasına bırakılmış. Irak’ta yaşayan Türkmen kardeşlerimiz kaderlerine terk edilmiş. Yaşanan tüm bu gelişmeler bizlerde uyku bırakmadı. Ardahan, Kars, Erzurum nasıl vatan toprağıysa Kerkük, Musul, Telafer, Tuzhurmatı, Altınköprü de bizim için vatan toprağıdır. Orada yaşayan soydaşlarım hiç merak etmesinler Allah'a verilecek can borcumuz var, onu da Kerkük için vermeye hazırız." dedi.

Irak’ta akan kanda Türkiye’nin de rolü olduğunu iddia Ürker, sözlerine şöyle devam etti: "Medyamızdan takip ettiğimize göre Esed’i devirmek için bütün silahlı gruplara destek vermişiz. TIR'larla silahlar taşımışız. Yaralılarını Hatay’da tedavi ettirmişiz. Hatta ve hatta son iddia tamamen korkutucu. Biz kardeşlerimizi öldüren teröristlere Türkiye Cumhuriyeti kimliği bile vermişiz. İddiaların bu yönde olması çok üzücü. Şimdi o teröristler kendinden olmayan herkese kafir damgası vuruyor ve kelle almayı zafer sayıyor. Bu zafer neticesinde alınan kelleleri futbol topu yapıp kutlama yapıyor. Şunu önemle dile getirmek istiyorum. Dünyanın farklı bölgelerinde zulme uğrayan Müslümanlara Türkiyemiz seferber oluyor. 600 bin Türkmen yollarda aç susuz vatanını terk etmiş. Onları kaderleriyle baş başa bırakmayacağız. Dünyanın her bölgesinde zulme uğrayan insanların her zaman yanında olduk. Milliyet gözetmeksizin can taşıdıkları için yardıma koştuk. Şimdi sesleniyorum: Ey Müslümanlar Gazze’deki Müslüman da Kerkük’teki hangi dinden? Adı Türk olunca nedense korkuyor milletimiz. Korkmayın yardımın sahip çıkmanın ideolojisi olmaz. Yardım Allah için yapılır."

Ülkü Ocakları olarak tüm Türkiye’de yardım kampanyaları başlattıklarını ifade eden Ürker, şunları ekledi: "Kuru gıda ve giysi yardımlarını elden alıyoruz. Maddiyat yardımlarını ise banka hesap numaraları veriyoruz, vatandaşlarımız oraya yatırıyorlar. Ardahan’da vatandaşlarımız konuya çok duyarlılar. Öğrencilerimiz kendi harçlıklarını getirdiler. Yaşlı amca ve teyzelerimiz çocuklarının giysilerini getirdiler. Ev hanımları el örgülerini getirdiler. Bizler Irak’taki Türkmen kardeşlerimiz için seferberlik ilan ettik. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Büyük küçük, az çok demeden vatandaşlarımızı yardım kampanyamıza davet ediyoruz. Acaba Somali’ye jet hızıyla yardım götüren devletimiz ve camilerden yardım toplamayı esirgemeyen diyanetimiz Irak’ta yaşanan elim hadise için ne zaman yardım toplayacaklar çok merak ediyorum. Ortadoğu, Osmanlının bölgeden gidişinin faturasının bedelini yıllarca ödedi. Artık kan akmasın. Müslüman, Müslümanı öldürmesin. Dualarımız sizinle Türkmeneli. Sizi unuttuk sanmayın. Gün gelecek Kerkük Kalesinde al yıldızlı Türk bayrağımız ve gök rengi Türkmeneli bayrağımız yan yana dalgalanacaktır." CİHAN

Yorumlar