Ülkü Ocakları Başkanı Ürker: Bazı siyasiler bilerek insanları kutuplara itiyor

Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, son günlerde toplumsal olaylara dayalı basın açıklaması yaptı. ‘Toprak olmalı kardeş kalmalı’ diyen Ürker, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Ülkemizin son günlerine kutuplara itilerek ötekileştirildiğinden...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları Başkanı Ürker: Bazı siyasiler bilerek insanları kutuplara itiyor

Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, son günlerde toplumsal olaylara dayalı basın açıklaması yaptı. ‘Toprak olmalı kardeş kalmalı’ diyen Ürker, birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Ülkemizin son günlerine kutuplara itilerek ötekileştirildiğinden bahseden Ürker, “Bazı siyasiler bilerek insanları kutuplara itiyor. Bizde olan ile bizden olmayan diye bir ayrım söz konusu. Siyasi çıkarlar için ülkemizin huzurunu kaçırmayalım. Son günlerde bazı siyasetçiler ne konuştuklarını bilmiyorlar. Öyle sözler sarf ediyorlar ki adeta benim ülkemde yerin yok gibi anlamlar çıkıyor. Her türlü farklı fikre, düşünceye ve yaşam tarzına saygılı olmamız gerekir. Bizim milletimizi yüce yapan, tarihte onlarca farklı kavime ve onların inanç ve değerlerine saygı duymasından ve de kendinden olmayana ‘can’ Allah'ın kulu gözüyle bakmasından kaynaklanmasındandır." dedi.

Bazı siyasilerin sözlerinin millette çok derin yaralara yol açtığına dikat çeken Ürker sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlik beraberliği ihtiyacımız olduğu şu günlerde herkes ne konuşacağına çok dikkat etmelidir. Nefret ve kin kokan sözler siyasi hırsın ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne sermektedir. Asıl bölücük kendi değerlerini, kendi görüşünü her şeyden üstün görerek siyasi hırsı intikama dönüştürerek olur. Benden olanın yanlış yapsa bile en iyi yerlerde olmaya hakkı vardır. Benden olmayanın ise susturulması ve ezilmesi gereken birer sinek olarak görmek ne inancımıza ne insanlığımıza ne de siyasi kimliğimize sığar. Her türlü görüşe saygıyla yaklaşmak ve de o insanlara söz hakkı tanımak gerekir." vurgusunu yaptı.

Siyasilerin kendilerinden olmayanların kutsal değerlerine saldırırlarsa bir gün kendinden olmayanların da onların kutsal bulduklarına dil uzatacağına dikkat çeken Ürker daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Ülke hepimizin ülkesi. Farklı düşünsek bile farklı şeyleri istesek bile bir arada yaşamak zorundayız. Dünya gelip geçici. Ne insanlar ne de partiler sonsuza kadar ayakta kalamayacak. Hepsinin belli bir ömrü var. Türkiye’ye damgasını vurmuş, gitmez denilen herkes gitti. Bazılarının parti tabelası bile kalmadı. Bizim hoşgörü abidemiz ve Kainatın Efendisi Hz Muhammed(sav) Peygamberimizin hoşgörü hususunda örnek bir davranışı var. Bir gün Hristiyan bir topluluk Mekke’ye gelerek peygamberimizle görüşmek isterler. Görüşürler ve bugün ibadet günleri olduğunu ve kendilerine bir mekan verilmesini isterler. Yüce Peygamberimizde onlara Kabe'nin bir kısmını gösterir ve 'burada ibadet edebilirsiniz' der. İşte örnek O, önümüzde. Hayatımızı O'nun hayatına yaklaştırmak gerek.

Birde Aşkın Sultanı Mevlana’ya bir gün bir papaz gelir. Uzun süre konuşurlar. Papaz Mevlana’dan çok etkilenir. Mevlana, papazı uğurlarken papaz geri döner ve Mevlana’nın elini öpmek ister. Mevlana papazdan önce davranır ve papazın elini öper. Papaz çok etkilenir bu durumdan. Bir İslam Alimi elimi öptü. Hem de herkesin içinde gururunu ayaklar altına alarak der. Ve kısa bir süre sonra o insan İslama merak duyar ve Müslüman olmak için tekrar Mevlana’ya gider. İşte felsefemiz! Değerlerimiz bize bu sıkıntılı günlerde nasıl davranmamız gerektiğini apaçık göstermektedir.

Toplumumuzda müthiş bir bölünme söz konusu. İki kardeş siyasi mevzular yüzünden kavga edip, yıllarca konuşmaya biliyor. Gerçekten toplumumuzun sağlıklı geleceğini düşünüyorsak, empati yapalım. Bizden farklı düşünenleri anlamaya çalışalım, o zaman yaşanabilir bir Dünya’dan söz edebiliriz." CİHAN

Yorumlar