Ülkü Ocakları 15 TIR yardımı Türkmeneli’ne gönderdi

Ülkü Ocakları genel merkezi tarafından başlatılan yardım kampanyasında Türkmenli’nde yaşayanlar için toplanan gıda ve giyim malzemeleri 15 TIR ile yola çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya...

Google Haberlere Abone ol
Ülkü Ocakları 15 TIR yardımı Türkmeneli’ne gönderdi

Ülkü Ocakları genel merkezi tarafından başlatılan yardım kampanyasında Türkmenli’nde yaşayanlar için toplanan gıda ve giyim malzemeleri 15 TIR ile yola çıktı. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanya neticesinde toplanan gıda, giyim, sağlık vb. malzemeleri bugün konvoy halinde bölgeye gönderildi.

Konvoya başlangıç noktalarından yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştığı ana kadar Ülkü Ocakları yöneticilerinin nezaret edeceği belirtildi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla başlattıkları yardım kampanyası doğrultusunda ilk konvoyun bugün yola çıktığını belirterek, “Allah’a şükürler olsun ki kampanyamız yoğun ilgi gördü. TIR’larımızda insani ihtiyaçların giderilmesi, soydaşlarımızın yaralarının biraz olsun dindirilmesi için gıda malzemeleri, giyecekler ve sağlık malzemeleri var. Ayni yardımlarımızı ilk bölümünü Allah nasip ederse bu şekilde soydaşlarımıza ulaştıracağız.” dedi.

“Dünya’nın neresinde bir Türk varsa derdi derdimiz, acısı acımızdır.” şeklinde konuşan Kılavuz, şöyle devam etti:

“Elimizi taşın altına koyarak soydaşlarımıza sahip çıkıyoruz; çıkmaya da devam edeceğiz. Ayni yardımların yanında banka hesaplarımız yoluyla toplanan nakdi yardımlarımız da soydaşlarımıza ulaştırılacaktır. Milletimiz müsterih olsun.”

Kılavuz, yardımların güvenliği için genel merkez yetkililerinin son noktaya kadar konvoya eşlik edeceğine işaret ederek, “Habur sınır kapısında AFAD ve Türk Kızılayı’na teslim edilecek. Konvoyumuza Kuzey Irak’ta Kerkük Ülkü Ocakları nezaret edecektir.” dedi.

CİHAN

Yorumlar