Ukraynalı öğrenciler, Antalya'daki turizm tecrübelerini ülkelerine taşıyacak

Ukraynalı turizm öğrencileri, 5 yıldır Antalya Manavgat'ta kazandıkları turizm tecrübelerini ülkelerinde uygulamaya geçireceği belirtildi. Ukraynalı turizm fakültesi öğrencileri Vova Vladimir ile Anatolii Bohdanovich Davydenko, 5 yıldır...

Google Haberlere Abone ol
Ukraynalı öğrenciler, Antalya'daki turizm tecrübelerini ülkelerine taşıyacak

Ukraynalı turizm öğrencileri, 5 yıldır Antalya Manavgat'ta kazandıkları turizm tecrübelerini ülkelerinde uygulamaya geçireceği belirtildi.

Ukraynalı turizm fakültesi öğrencileri Vova Vladimir ile Anatolii Bohdanovich Davydenko, 5 yıldır stajlarını Manavgat'ta turistik tesislerde yapıyor. Geçen yıl okullarını bitiren iki öğrenci iyi derecede İngilizce, Rusça ve Ukraynaca biliyor.

Kültür ve gastromi turizmi araştırması için Antalya'ya yeniden gelen Vladimir ile Davydenko, hayallerinin başkent Kiev'de Anadolu kültürünü tanıtan ve Osmanlı yemeklerini çıktığı kültür evi ile pansiyon açmak olduğunu söylüyor.

Türkiye'nin zengin mutfak kültürü olduğunu bunun mutlaka gastronomi turizmine kazandırılması gerektiğini belirten Davydenko, "Ülkemde turizm fakültesini bitirdi. 5 yıldır stajımı Manavgat'ta yaptım. Arkadaşım Vova ile birlikte en büyük hayalimiz Kiev'de önümüzdeki yıl kültür ve yemek kültürü turizmine hizmet verecek bir pansiyon açmak. Turizm işletmeciliği bakımından 5 yıllık bir tecrübemiz oldu. Bu konuda Türkiye'ye minnettarız. " dedi.

Turizm sektöründe, 5 yıllık Antalya birikimini ülkesinde gastronomi turizmi üzerine yükseltmek istediğini belirten Vladimir, bu bağlamda Anadolu'daki mutfak kültürüne yönelik çalışma yaptığını, seçtiği 30 yöresel yemeği Ukraynaca kitaplaştıracağını kaydetti. Vladimir, "Ülkemizde Turizm fakültesindeki teorik bilgileri Manavgat'ta uygulamalı eğitimle pekiştirdik. Uygulamalı eğitim konusunda Manavgat bizim için ikinci bir okul oldu. Bu birikimimizi Kiev'e taşımak istiyoruz. Bu birikimin en önemli halkası Türk misafirperverliği ve yardımseverliği oluşturuyor. "ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar