Uğur Böceği Festivali kapılarını açıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin vatandaşların sanatsal, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak amacıyla 2009 yılında hayata geçirdiği Uğur Böceği Kültür Merkezi, el emeği göz nuru eserlerini yıl sonu festivali ile beğeniye...

Google Haberlere Abone ol
Uğur Böceği Festivali kapılarını açıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin vatandaşların sanatsal, mesleki ve sosyal gelişimlerini artırmak amacıyla 2009 yılında hayata geçirdiği Uğur Böceği Kültür Merkezi, el emeği göz nuru eserlerini yıl sonu festivali ile beğeniye sunacak.

El sanatlarından mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan unutulmaya yüz tutmuş Türk-İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede katılımcıların sosyal gelişimine 5 yıldır katkılar sağlayan Uğur Böcekleri Kültür Merkezi’nin yıl sonu festivali 13 Haziran Cuma günü saat 11.00’da kapılarını açacak.

11 şube ve 27 branşta 3 bin kursiyerin eğitim aldığı Uğur Böceği Kültür Merkezi Yıl Sonu Festivali, 5 gün boyunca Mustafakemalpaşalılara renkli bir hafta yaşatacak. Kapalı Otopark’ta ziyarete açılacak ürün sergisi ile ödüllü yarışmalardan konserlere, tiyatro ve halk oyunları gösterilerine kadar birçok etkinliğin yer alacağı festivalde çocuk oyun parkurları, tanıtım stantları ve taraftar tır'ları da vatandaşlarla buluşacak. Festival, 17 Haziran Salı günü Anadolu Rock Müziği’nin sevilen seslerinden Murat Göğebakan’ın Adnan Menderes Meydanı’nda vereceği konserle son bulacak.

‘FESTİVAL COŞKUSUNU BİRLİKTE YAŞAYALIM’

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘birlikte öğrenmek, birlikte üretmek ve birlikte kalkınmak’ hedefiyle yola çıkan ve bugüne kadar 7 bin vatandaşa ulaşan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin Mustafakemalpaşa’ya her alanda çok şey kattığını söyledi.

Başkan Kurtulan, “Geçen 5 yıl içinde Uğur Böcekleri, tüm mahallerimizde her yaştan insanımızın hayatına renk kattı. Vatandaşlarımızın niteliklerini artırdı, özgüven sağlayarak, yapabileceklerini ortaya çıkarma imkânı sundu. Uğur Böcekleri’nin gelecek yıllarda daha çok insana ulaşma noktasındaki çalışmaları hızla sürecek. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar