Uganda Büyükelçisi Olwa, Zonguldak maden sahalarını gezdi

Uganda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, Zonguldak İşadamları Derneği’nin (ZONİAD) üyesi iş adamları ile buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Uganda Büyükelçisi Olwa, Zonguldak maden sahalarını gezdi

Uganda Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Johnson Agara Olwa, Zonguldak İşadamları Derneği’nin (ZONİAD) üyesi iş adamları ile buluştu. Maden sahalarını da gezen Olwa, iş adamlarını Uganda'ya yatırım yapmaya çağırdı.

İlk olarak Zonguldak Valisi Ali Kaban’la makamında görüşen heyet, daha sonra Zonguldak Belediye Başkanvekili Adil Bahadır’ı ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir ile birlikte Bahadır’ma makamında görüşen Büyükelçi Olwa, Zonguldak’ı çok beğendiğini, kültürel ve sosyal anlamda çalışma yapabileceklerini kaydetti. 2010 yılında resmi olarak Türkiye ile iletişimlerinin başladığını belirten Olwa, “İki ülke arasında paylaşımlarımız büyük önem taşıyor. Konukseverliğiniz için teşekkür eder, Zonguldak’ta bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Olwa ve beraberindeki heyet, bölgede faaliyet gösteren özel maden işletmelerini gezdi. Daha sonra Zonguldak İşadamları Derneği’ne geçen Olwa, bölge işadamlarıyla da görüştü.

ZONİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halit Demir ise bölgesel kalkınma adına iş dünyasına yönelik hizmetlerin aksamadan devam ettirileceğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar