Ufuk Uras: Hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz

Eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Savcı Serdar Coşkun’un Hizmet Hareketi'ne karşı talimatını hayata geçirmesinin cadı avının devamı olduğunu söyledi. Hukuk devletinde soruşturmaların sadece somut bilgi...

Google Haberlere Abone ol
Ufuk Uras: Hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz

Eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Savcı Serdar Coşkun’un Hizmet Hareketi'ne karşı talimatını hayata geçirmesinin cadı avının devamı olduğunu söyledi. Hukuk devletinde soruşturmaların sadece somut bilgi ve belgeler üzerinden yapılabileceğini belirten Uras, “Gün gelir Türkiye’de demokratik sosyal bir hukuk devleti oluşur, o zaman hiçbir hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz.” dedi.

Hizmet Hareketi’ne yönelik hazırlanan kumpas planına kamuoyundan farklı tepkiler gelmeye devam ediyor. Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) sorularını cevaplandıran eski milletvekili Ufuk Uras, “Bu epeydir süren bir cadı avının devamı. Hukuk devletinde somut bilgi ve belgeler üzerinden bu tür soruşturmalar olur. Sonradan fabrikasyon ve kamu gücünü kullanarak bu tür kanıtlar elde etmeye yönelik faaliyet daha baştan kamuoyunda istifham uyandırıyor. Belli kanaatleriniz olabilir ama bu kanaatler kanıta dönüşmedikçe hukukta bunun karşılığı yoktur.” diye konuştu.

Demokratik hukuk devletinde bu tür şeylerin olmadığını ifade eden Uras, “Siyasi iktidarın imkanları kullanarak böyle bir kara propaganda açmasını demokratik hukuk devletinde olmayacak işler. Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru giderken Erdoğan ‘yeni bir sayfa açalım helalleşelim herkesin cumhurbaşkanı olacağım’ derken yine bildiğimiz siyasi husumeti devam ettirmesi de kamuoyu vicdanı açısından kabul edilebilir görünmüyor.” ifadelerini kullandı.

Emniyete verilen talimatlara OHAL benzetmesi yapılmasını da değerlendiren Uras, “OHAL dediğimiz şey hukuk dışılık ve keyfiliğin önünü akmaksa burada da bir keyfilik olduğu çok açık. Kişilerin iki dudağı arasında insanlar kolaylıkla itibarsızlaştırılabiliyor. Kamuoyu oluşturulabiliyor. Bir de bildiğimiz eski dönem devlet refleksi. Hukuk dışına çıktığında kim onu hukukun içine sokacak memleket tam bir kaosa sürüklenmiş durumda. Türkiye’de demokratik sosyal bir hukuk devleti oluşur o zaman hiçbir hukuksuzluk kimsenin yanına kalmaz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar