Uçakta doğdu, kabin memuru oldu

25 yıl önce İzmir-Frankfurt seferini yapan uçağında doğan Erkan Geldi, THY'de kabin memuru olarak dünyada bir ilke imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Uçakta doğdu, kabin memuru oldu

Türk Hava Yolları’nın 25 sene öncelikle İzmir-Frankfurt seferini oluşturan uçağında doğan Erkan Geldi, THY’de kabin memuru şekilde dünyada bir prensip imza attı. Dünyada uçakta, doğup uçakta çalışmasıyla bir ilki gerçekleştiren Erkan Geldi, “Her Frankfurt uçuşunda inişe geçerken "Ben şimdi doğmuşum’ diye düşünüyorum" dedi.

HAVACILIK SEVDASI HEP SÜRDÜ

Almanya’da çalışan Manisalı Kemal Geldi ile evli bulunan Fatma Geldi, ilk defa 9 Eylül 1990’da Almanya’ya eşinin yanına giderken gebe olduğunda uçağa bindi. Ancak gebe bulunan Fatma Geldi, Türk Hava Yolları’nın İzmir-Frankfurt seferini oluşturan Boeing 727 tipi uçağında doğum sancısı başladı. Kaptan pilotluğunu Erkan Süzer’in yaptığı uçağın ön kısmı Fatma Geldi için boşaltıldı. Kabin takımı ile birlikte yolcular içinde bulunan yeni mezun bir jinekolog da doğuma destekçi oldu. Fatma Geldi 2 kilo 600 kilo ağırlığında bir bay bebek dünyaya getirdi. Geldi Ailesi, bebeğe doğduğu uçağın kaptan pilotu Erkan Süzer’in adını koydu. Erkan Geldi, Almanya’da liseyi bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nden mezun oldu. Şimdi 25 yaşında bulunan Erkan Geldi’nin yolu, havacılık sevdası sebebiyle THY ile bir defa daha kesişti.



İSMİNİ KAPTAN PİLOTTAN ALDI

Erkan Geldi, THY’nin açtığı kabin memurluğu sınavını kazandı. Bugün THY’de kabin memuru şekilde vazife oluşturan Geldi o anları İHA’ ya anlattı. Geldi, “Uçak Frankfurt havalimanına iniş için alçaldığında annemin doğum sancıları tutunca kabin takımı ve bir jinekolog destekçi olmuşlar ve ben dünyaya gelmişim. Böyle gurur duyulacak bir kuruluş bulunan THY ile yolumuzun bir defa daha kesişmesinden aşırı mutluyum. Her Frankfurt uçuşunda inişe geçerken ‘Ben şimdi doğmuşum’ diye düşünüyorum. Uçakta doğum olayımı pek anlatmıyorum çevremde lakin duyduklarında ise aşırı şaşırıyorlar. THY’ye giriş mülakatı esnasında ‘Neden bu mesleği seçtiğim’ sorulduğunda ‘Ben uçakta doğdum’ cevabını verdim. Uçakları ve THY’yi aşırı seviyordum, uçaklarda çalışmak istiyordum. Ancak ismini aldığım kaptan pilot emekli bulunduğu için, onunla tanışma fırsatı bulamadım. Doğumuma katkı eden jinekolog ve kabin takımı ile tanışmak isterim” dedi.



ERKAN'IN HEDEFİ PİLOT OLMAK

THY’de 7 aydır uçan Erkan Geldi’nin maksadı pilot olmak. Bunun için yaz zamanında pilotluk sınavlarına başvuracak. 28. haftalarını (7 ay) doldurmamış bulunan gebe yolculardan, uçak yolculukları öncesinde herhangi bir rapor istenmiyor. Hamileler, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar ise doktorlarından aldıkları “Uçakla seyahatinde sakınca yoktur” raporuyla uçabiliyor. 36. hafta ve sonrasında ise hekim raporu olsa bile gebe yolcuların seyahatine izin verilmiyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar