Uçak pistte arızalanınca inişteki tüm uçaklar pas geçti

Atatürk Havalimanı’nda bir uçağın pistte arızalanması üzerine inişe geçen bütün uçaklar, pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Uçak pistte arızalanınca inişteki tüm uçaklar pas geçti

Atatürk Havalimanı’nda bir uçağın pistte arızalanması üzerine inişe geçen bütün uçaklar, pisti pas geçmek zorunda kaldı.

Atlasjet Havayolları'nın İstanbul Ercan seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı, kalkışı sırasında uçakta meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle pistte bir süre bekledi. Atlasjet uçağı pistte beklediği sırada iniş yapamayan ve yakıt kritiğine giren THY’nın TK 717 sefer sayılı Yeni Delhi -İstanbul ,TK 2683 sefer sayılı Batman İstanbul ve TK 2455 sefer sayılı Adana seferi İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına yönlendirildi. Atlasjet uçağının pisti terk etmesinin ardından uçuşlar normale dönerken, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına inen THY uçakları ise yakıt aldıktan sonra Atatürk Havalimanına dönecek.

Arızalanan uçak sebebiyle pilot ile Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol kulesindeki görevli arasında görüşme kayıtlara şöyle yansıdı:

Kule: Uçuşları bloke etmiş durumdasınız
Pilot: Efendim, arızamız var şuanda hareket etmek doğru bir şey değil. Size bilgi vereceğiz.
Kule: Anlaşıldı, bütün inişleri pas geçiriyorum, malumatınızla
Pilot: Bizi 3-5’ten tekrar sevk etmeye, pistin içine girip uygun bir yerde durdurabilirsiniz.
Kule: Anlaşıldı, 05 notamla kapalı, 3-5 sağ ve sol geçişleri siz kapattınız. Şuan meydanın tüm pistlerini kilitlemiş durumdasınız, malumatınızla.
Pilot: Şuanda arıza yaşadık, bu önemli kusura bakmayın. Ruderla devam ediyoruz 3-5 giriş kontrollü bir şekilde çıkış talep ederiz. Yapabilecek bir şeyimiz yok.
Kule: Anlaşıldı, 3-4 sağa girin A (alfa) 5, B (bravo)’dan terk edin mümkünse
Pilot: Çok yavaş şekilde mümkün olmaya çalışacağız
CİHAN

Yorumlar