Üç saat sonra duygu sadece düşüncede kalıyor

Rus Psikiyatrist Dr. Ivan Kirillov, duyguların hayattaki fonksiyonlarını anlattı. Dr. Kirillov, duyguların 3 saat aktif kaldığını daha uzun sürmesinin ise düşünceler ile alakalı olduğunu belirtti. Bazı hadiseler insanoğlunun hayatının büyük...

Google Haberlere Abone ol
Üç saat sonra duygu sadece düşüncede kalıyor

Rus Psikiyatrist Dr. Ivan Kirillov, duyguların hayattaki fonksiyonlarını anlattı. Dr. Kirillov, duyguların 3 saat aktif kaldığını daha uzun sürmesinin ise düşünceler ile alakalı olduğunu belirtti.

Bazı hadiseler insanoğlunun hayatının büyük bir kısmını etkiler. Özellikle üzüntü duygusunun uzun sürmesi kimi zaman psikolog koltuklarında son bulan hadiselere yol açabilmekte. İnsan beyninin üzüntü, sevinç gibi duyguların bulunduğu ilgili bölümünde duyguların yaşanma süresini uzmanlar en fazla 3 saat olarak belirtiyor. Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Topluluğu tarafından düzenlenen psikolojik danışma seminerine katılan Rus Psikiyatrist Dr. Ivan Kirillov da bu hususa dikkat çekti. Kocaeli ve Düzce üniversitelerinden öğretim üyeleri ile öğrencilerin de katıldığı seminere, Ankara’da görev yapan psikolojik danışmanlık ve rehberlik uzmanları da ilgi gösterdi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi'nde ‘Duygusal Yeterlilik: Duygularımızın Hayatımızdaki Fonksiyonları ve Olumsuz Duyguların Pozitif Yorumu’ konusunda düzenlenen semineri, Dr. Ivan Kirillov ile Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba Sarı verdi. Seminer boyunca sempatik tavırları ve sohbetiyle konukları sık sık güldüren Dr. Kirillov, seminerin sonunda bir de egzersiz yaptırdı.

CİHAN

Yorumlar