Tuzla tersanelerinde Soma eylemi

Ölümlü iş kazalarıyla adı sık sık gündemde olan Tuzla tersaneler bölgesindeki işçiler, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için yürüdü. Mesai başlama saatlerinde yolu trafiğe kapatan grup, eyleme katılmaya davet ettikleri...

Google Haberlere Abone ol
Tuzla tersanelerinde Soma eylemi

Ölümlü iş kazalarıyla adı sık sık gündemde olan Tuzla tersaneler bölgesindeki işçiler, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenler için yürüdü. Mesai başlama saatlerinde yolu trafiğe kapatan grup, eyleme katılmaya davet ettikleri işçilerden bekledikleri desteği görmedi. Eylemciler, Tersane işçilerinin protestoya katılmalarını isterken katılmayanların yolunu keserek tepki gösterdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiye Anrepoculuk İşçileri Sendikası (LİMTER-İŞ) üyeleri, Soma’daki maden faciasını protesto etti. Tuzla İçmeler Köprüsü üzerinde bir araya gelen işçiler, ellerindeki pankart ve bayraklarla Tuzla tersanelerine doğru yürüyüşe katıldı. 07.00 sıralarında başlayan eylem, mesaiye yetişmeye çalışan bir çok işçinin umursamaz bakışları arasında gerçekleşti. LİMTER-İŞ Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı ve eyleme katılan işçilerin ısrarlarına rağmen tersane işçileri eyleme katılımda çekingen davrandı.

Yolu trafiğe kapatan grup, yaklaşık 1 km boyunca sloganlar eşliğinde yürüdü. Eylemciler yürüyüşlerini Tuzla tersanelerine kadar sürdürürken işlerine gitmek isteyen tersane çalışanlarının önünü keserek eyleme katılmalarını istedi. Katılmak istemeyenlerin önünü kesen protestocular tersane çalışanlarına tepki gösterdi. DİSK Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kamber Saygılı eyleme katılmayanlara, “Soma’daki işçilerin halinden en çok siz anlarsınız. Çünkü bu tersanelerde onlarca arkadaşımız yaşamını yitirdi.” diyerek tepki gösterdi.

Eylemciler tersanenin önüne kadar yürüyerek burada kısa bir açıklama yaptı. Protesto nedeniyle yolda uzun kuyruklar oluşurken eylemciler protestolarının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar