TÜV kontrollerine sıkı denetim

Baden Württemberg eyaletinin çeşitli şehirlerinde teknik araç muayenelerinde (Hauptuntersuchung-HU) usulsüzlük yapıldığının tespitinin ardından TÜV veren servislerle ilgili sıkı denetimler başladı. Eyalet Ulaştırma Bakanlığı tarafından...

Google Haberlere Abone ol
TÜV kontrollerine sıkı denetim

Baden Württemberg eyaletinin çeşitli şehirlerinde teknik araç muayenelerinde (Hauptuntersuchung-HU) usulsüzlük yapıldığının tespitinin ardından TÜV veren servislerle ilgili sıkı denetimler başladı.

Eyalet Ulaştırma Bakanlığı tarafından geçen yıl bu konuda yaklaşık 50 gizli test uygulandığı ve sonuçların endişe verici boyutta olduğu açıklandı. Kalitenin artırılması için testlerin artırılacağı ve TÜV veren servisler ve kuruluşlarla detaylı görüşmelerin yapılacağı da verilen bilgiler arasında. Tespit edilen usulsüzlüğün ardından yaklaşık 5 bin araç yeniden teknik araç muayenesine tabi tutulmuştu.

Teknik araç muayenelerinde usulsüzlük yaptığı tespit edilen 60 yaşındaki bir mühendis 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu hafta görülen davada mahkeme söz konusu şahsın 2011-2012 yılları arasında teknik araç muayenesi mevzuatına uygun olmayan durumdaki çok sayıda araca usulsüz olarak olumlu rapor verdiğine hükmetti. Bölge Mahkemesi'nde görülen dava kapsamında ayrıca şahsın irtibat kurmuş olduğu servisler de mercek altına alındı.

Hatırlanacağı gibi daha önce yapılan araştırmalarda Böblingen, Esslingen, Göppingen, Ludwigsburg, Reutlingen ve Tübingen çevresinde 8500 araca uygun olmamasına rağmen araç muayene pulu (HU-Plakette) verildiği ortaya çıkmıştı. CİHAN

Yorumlar