TUSKON Başkanı Meral: Birileri düşmanlaştırılmaya çalışılıyor

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karşı sistematik bir hareket var.

Google Haberlere Abone ol
TUSKON Başkanı Meral: Birileri düşmanlaştırılmaya çalışılıyor

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karşı sistematik bir hareket var. Birileri burada düşmanlaştırılmaya çalışılıyor.” dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından WOW otelde düzenlenen ‘Türkiye ve Dünyadaki Ekonomik Gelişmeler ve Beklentiler' adlı programa çok sayıda daveti katıldı.

Programda konuşan TUSKON Başkanı Meral, yatırımlara devam edilmesi çağrısı yaptı. Meral, “Önümüzdeki sene cengaverlik yapmaya gerek yok. Yatırımlarınıza devam edin ama bunları eğer 6 ayda yapacaksanız süresini biraz uzatın 12 ayda yapın. Aylık ödemeleriniz sizi riske etmesin. Şu dönemde ucu ucuna hesap yapmayın. Bunları sizler çok iyi biliyorsunuz. Kaç tane kriz yaşadınız sizler daha basiretlisiniz.” diye konuştu.

Türkiye’nin tarihinde hiç görmediği çok ağır kelimelerin duyulduğunu kaydeden Meral, “Ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karşı sistematik bir hareket var. Birileri burada düşmanlaştırılmaya çalışılıyor. Birkaç cephe oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye tarihinde hiç görmediği çok ağır kelimeleri çok ağır ifadeleri meydanlarda devletin en üst yöneticileri tarafından onların ağızlarından duymak gibi bir talihsizlikle karşı karşıya kalıyor.” şeklinde konuştu.

Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen konuşmanın halka açıklanamadığını ifade eden Meral, “Başbakanla oğlu arsında olduğu iddia edilen konuşmanın hemen arkasından biz şunu arzu ederdik. Başbakan çıksaydı hemen güvenlik amirine bir talimat verseydi, ‘İddia edilen şu iki günün bütün görüntülerini verin TRT’ye açıklasın. İddia edilen yakınlarımın bütün konuşmalarını TİB’ten hemen alın, ilgili kurumlardan alın getirin.’ deseydi bunlar halka açıklanırdı.” dedi.

Türkiye’nin dünyada itibarını ve imajını kaybettiğini aktaran Meral, “Gerçekten şu an dünyadaki imajımız itibarımız ‘iki paralık’ diyemeyeceğim iki paralık bile etmiyor şu anda maalesef. İtibar çok kolay kazanılır çok kolay kaybedilir” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar