TUSKON başkanı hakkında gözaltı kararı

Aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehdit eden TUSKON Başbakan Meral'in de bulunduğu 51 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol
TUSKON başkanı hakkında gözaltı kararı
'Paralel'in iş adamı yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. TUSKON Başkanı Rıza Nur Meral'in aralarında bulunduğu 51 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Meral'in yurt dışına kaçtığı anlaşıldı. Tuskon Başkanı Meral’in 17/25 Aralık kumpasından sonra üyelerine yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tehdit ettiği ve dernek üyelerinin de bu tehtidi dakikalarca alkışladığı ortaya çıkmıştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri'nce FETÖ/PDY Terör Örgütü'ne yönelik yapılan 9 aylık fiziki ve teknik takip çalışmaları neticesi bu sabah İstanbul merkezli 4 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında örgütün iş adamı yapılanması olan TUSKON'un başkanı Rıza Nur Meral, Marifet Başkanı Halil İbrahim Avcı, FİADER Başkanı Çetin Ekincioğlu, FİADER Genel Sekreteri Özgür Koç ve iş adamı Selim Nakıpoğlu'nun da aralarında bulunduğu çoğunluğu iş adamı 51 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Fakat adresinde bulunamayan Rıza Nur Meral'in yurt dışına kaçtığı belirlendi.

Operasyon kapsamında 25 ikamet, 2 ofis ve 1 şirkette arama yapılmaya başlandı. Şüphelilerin iş adamlarından örgüt adına himmet adı altında yardım topladıkları Bank Asya'da açılan himmet hesabına yatırıldığı MASAK raporuyla tespit edildi. Şüphelilerin Bankalar Arası İstihbarat Derneği'nde yapılanmaya çalıştıkları, rakip şirket ve firmalarla lakalı bilgileri örgüte sızdırarak örgütün firmalarına avantaj sağladıkları, himmet vermeyen bir iş adamının 950 bin liralık dükkanını devir aldıkları tespit edildi. Örgütün 1 milyon lirasını zimmetine geçiren bir himmet görevlisinin ise bir tekstil firmasına götürülerek ayak ve kasıklarından 3 kurşunla vurulduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında 'terör örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunma', 'yardım toplama kanununa muhalefet', 'terörün finansmanına dair kanuna muhalefet', 'tehdit', 'yağma ve silahla adam yaralama' suçlarından işlem yapılacak.

15 DAKİKADA VİZE

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, "terör örgütü üyesi olmak", "Terörizmin Finansmanı Hakkındaki Kanuna muhalefet" ve "zimmet" suçlarından 12 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, soruşturma sırasında "bilgi sahibi" olarak ifadesi alınan H.P, 2011'de "cemaat" adına ABD'ye daveti edildiklerinde Aktif İşadamları Derneği adıyla ABD Büyükelçiliğine gittiklerinde, görevlilerinin 15 dakikada vize işlemlerini hallederek pasaportlarını verdiğini ileri sürdü.

Yorumlar