TÜSEM Konseyi toplantısı Van'da yapılıyor

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi toplantısı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'de (YYÜ) yapılıyor. TÜSEM Genel Sekreteri Dr. Tamer Atabarut, sürekli eğitim merkezlerinin birçok fonksiyonu olduğunu belirterek, "Bunlardan...

Google Haberlere Abone ol
TÜSEM Konseyi toplantısı Van'da yapılıyor

Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri (TÜSEM) Konseyi toplantısı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'de (YYÜ) yapılıyor. TÜSEM Genel Sekreteri Dr. Tamer Atabarut, sürekli eğitim merkezlerinin birçok fonksiyonu olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi üniversitelerdeki bilgi ve birikimi toplumla paylaşmaktır. Bunun yanı sıra yine yer aldığımız bölgelerde, şehirlerdeki kalkınmaya katkı sağlamak ve nitelikli insan gücüne katkı sağlamak olarak çok kısa sayabiliriz." dedi.

YYÜ Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan TÜSEM Konseyi toplantısına 30 üniversiteden 60 akademisyen katıldı. Müzik dinletisi ile başlayan toplantıda konuşma yapan YYÜ'den Yrd. Doç. Dr. Gürol Zırhlıoğlu, günümüz koşullarda fen, sosyal ve sağlık bilimleri alanlarındaki gelişmelerin neredeyse günübirlik olarak yaşandığını söyledi.

TÜSEM Genel Sekreteri Dr. Tamer Atabarut ise sürekli eğitim merkezlerinin birçok fonksiyonu olduğunu belirterek, "Bunlardan bir tanesi üniversitelerdeki bilgi ve birikimi toplumla paylaşmaktır. Bunun yanı sıra yine yer aldığımız bölgelerde, şehirlerdeki kalkınmaya katkı sağlamak ve nitelikli insan gücüne katkı sağlamak olarak çok kısa sayabiliriz. Ama bunun yanı sıra yine sürekli, eğitim merkezine düşen bir rol daha var. Biliyorsunuz ülkemiz Avrupa Birliği sürecinde uzun bir süredir aday üye konumunda. Buradaki sıralamalar yapıldığında, ülkemizdeki yaşam boyu eğitime katılımının maalesef Avrupa Birliği'ndeki ortalamanın çok altında olduğunu görürüz." şeklinde konuştu.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da insanın yaradılışı itibariyle her zaman için eğitim almaya ve öğrenmeye müsait olan bir varlık olduğunu ifade etti. Rektör Battal, "Bunu iki türlü değerlendirmek gerekir. Birincisi almış olduğu bilgiyi kullanma düzeyinde, bir de o bilgiyi hayatını kolaylaştırma ve yaşam süresince ihtiyaç duyduğu bilgiler var." dedi.

Konuşmaların ardından toplantı çalıştaylarına geçildi. CİHAN

Yorumlar