Türkiye’nin ilk toplu taşıma teleferiği teste başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferiğini törenle açtı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin ilk toplu taşıma teleferiği teste başladı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin ilk toplu taşıma amaçlı teleferiği olan Yenimahalle-Şentepe teleferiğini törenle açtı.

    Yunus Emre Meydanı’nda düzenlenen törenle açılan teleferiğe, Şentepe’de oturanların ücretsiz olarak bineceğini söyleyen Gökçek, "Bundan sonra yapacağımız bir aşama daha var 13.5 dakikada aşağıya ulaşmış olacak. Oradan da 11 dakikada metroya bindiği takdirde Kızılay’a ulaşacak." dedi.

    Hatların tamamının 2 etaptan oluştuğunu söyleyen Gökçek, "Açılışını yaptığı 1 etapta 3 tane istasyon var. Etap yaklaşık 6.5 dakika sürecek Yenimahalle’den antenler bölgesine de ayrıca 2. yapacağımız bağlantı 6.5 dakikada çıkacak dolayısıyla toplam 13 dakika olacak. 2 etapta toplam 106 kabin çalışacak Açılışını yaptığımız ilk etabımızda ise yaklaşık 50 bin kabin aynı anda çalışacak ve ücretsiz olacak. 2. etaba bir istasyon daha yapılacak bunu da en geç 5 ay içerisinde bitireceğini duyurdu. Hat tamamlandığında saatte çift yönlü olarak 4800 yolcu taşınacak." diye konuştu.

    YEREL SEÇİMLERE VE 17 ARALIK'A DEĞİNDİ

    Katıldığı törende gündeme dair yaşanan olaylara da değinen Gökçek şunları söyledi: "Bu seçimler artık yerel seçim olmaktan da çıktı seçimler genel seçim hüviyetine büründü. Özellikle Gezi olayları ile İstanbul’da başlayan ve başarılı olmayan AK Parti iktidarını devirme teşebbüsü bilahare üniversite olaylarıyla ODTÜ’de yapmış olduğumuz ODTÜ yolu ilk adı sonra bizim koyduğumuz adı 1071 Malazgirt Bulvarı’nın yapımı sırasında ortaya çıktı. Onda da Gezi olaylarının bir aşaması denenmek istendi ondanda başarılı olamadılar. Arkasından 17 Aralık sendromu çıktı 5 davayı bir araya getirip AK Parti iktidarına yeni komplo kurulmak istendi bunu da başaramadılar. Ondan sonra montaj kasetleri başladı. Montaj kaseti de tutmayınca anketlerin hepsi AK Partimizi son derece yukarıda göstermeye çalışınca şimdi ayın 25’inde yeni çıkacak olan bir yeni kaosa ümit bağladılar.’’ ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar