Türkiye'nin İlk Kürtçe Çocuk Kanalı Zarok Tv Yayına Başladı

Diyarbakır'da, Türkiye'nin ilk özel Kürtçe çocuk kanalı 'Zarok TV' Diyarbakır'da 21 Mart nevruz bayramı ile birlikte yayın hayatına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin İlk Kürtçe Çocuk Kanalı Zarok Tv Yayına Başladı

diyarbakır'da, hususi Kürtçe çocuk kanalı bulunan Zarok (Çocuk) TV, nevruzda yayın hayatına başladı. Türksat uydusundan yayına başlayan kanal yayınında bir fazla fazla meşhur çizgi film ıra Kürtçe'nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde konuşuyor. Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Dilek Demiral, fazla fazla müspet tepkiler aldıklarını söyledi. Merkezi Diyarbakır'da bulunan Kürtçe çocuk kanalında, çizgi filmlerin yanı dizi çocuklara yönelik programlar da yer alıyor.

42 ÜLKEDEN İZLENEBİLİYOR

Türkiye'nin ilk hususi Kürtçe çocuk kanalı 'Zarok TV' Diyarbakır'da 21 Mart nevruz bayramı ile müşterek yayın hayatına başladı. Türksat'tan 24 saat yayın oluşturan çocuk kanalı yardımıyla minikler bundan sonra dünyaca meşhur çizgi film karakterlerini Kürtçe dinliyor ve izliyor. Türkiye'nin ilk hususi Kürtçe kanallarından birisi bulunan Denge TV'nin sahibi Behçet Sevim yönünden açılan kanalda, çizgi filmlerin dublajları ise uzman tiyatrocular yönünden gerçekleştiriliyor. Kürtçe'nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde yayın oluşturan Kürtçe çocuk kanalında çizgi filmlerin yanı dizi programlar da yer alıyor. Türksat'tan yayın yapması nedenin ile takribî 42 ülkeden izlenebilen Zarok Tv'nin yayın yaptığı ilk 4 günde bilhassa sosyal medyada fazla fazla müspet tepkiler aldığı söylendi.

ÇOCUK PROGRAMLARI DA VAR

Kanalının Genel Yayın Yönetmeni Dilek Demiral, 21 Mart'ta yayına başladıklarını, hazırlık sürecinin 1 yıla yakın sürdüğünü sırf çizgi filmler değil, yaptıkları programları da yayınladıklarını belirterek, 'Zrokistan diye bir programımız var. Çocuklar bu program ile yaşadıkları coğrafyanın tarihsel kültürel niteliklerini gene kendileri tanıtıyorlar. Bir programda Kürt masallarını derledik, çocukların uyku saatlerinde yayınlanıyor. Yine minikler bir program ile evde bulunan malzemeler ile el işlerini yapabiliyor. Hazırlık süreci bizim için zevkli ve heyecanlıydı. Hazırlık sürecinde bizi dublaj konusu biraz zorladı' dedi.

TEPKİLER OLUMLU

Demiral, fazla fazla müspet tepkiler aldıklarını ve evlerde bundan sonra yetişkinlerin kumandayı çocuklardan alamadıklarını anlatım etti. Demiral, televizyonun tek başına çocuğun ana dilini öğrenmesi, geliştirmesi ve kişiliğinin oturmasından yeterli olmadığını bunu her zaman beslemek gerektiğini anlatım ederek, 'Ama bir adımdır o açıdan müspet olduğunu düşünüyoruz. Çocuklar en azından bizim benzeri Kürtçe'yi unuttuğumuz benzeri unutmayacak' dedi.


Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar