Türkiye’nin en büyük spor salonu PAÜ’de açılıyor

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde, Türkiye’deki üniversiteler arasında en büyük ve çok amaçlı spor salonu gelecek ay açılacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin en büyük spor salonu PAÜ’de açılıyor

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde, Türkiye’deki üniversiteler arasında en büyük ve çok amaçlı spor salonu gelecek ay açılacak. 4 bin 500 koltuklu, toplam 5 bin kişiye hitap edecek salonla ilgili bilgi veren PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Türkiye’deki üniversiteler arasında en büyük ve en kapsamlı spor salonunu mayıs ayında hizmete açıyoruz. Böylece kampüs içerisinde bulunan yüzme havuzları ve spor tesislerine gelen 5 bin kişinin yanında, 5 bin kişi de spor salonuna gelecek. Böylece 10 bin kişi, spor amaçlı sosyal tesislerimize gelmiş olacak. Diğer yandan spor tesislerine gelen vatandaşlarımız için adeta bir çevre yolunu andıran üçüncü kapımız da hizmete yakın zamanda açılacak. Burada spor karşılaşmalarının yanısıra mezuniyet törenleri, konserler gibi birçok etkinlik de yapılabilecek.” dedi.

ULUSLARARASI STANDARTLARDA

Toplam 10 bin metrekare yüzölçümüne sahip, uluslararası standartlardaki spor salonu, iki katlı ve loca sistemli yapılmış durumda. Sporcuların bütün ihtiyaçlarına hizmet verecek dört soyunma odası, üç hakem odası, iki gözlemci odası, doping odası, ilk yardım odası, IT odası, medya merkezi, toplantı odası, fitness merkezi, iki çok amaçlı salon, 12 ofis ve iki derslik bulunuyor. Ayrıca VIP dinlenme odası, basın tribünü, üç büfe, iki gişe ve iki büyük LED skorboard da yer alıyor. Uzay kafes çatı sistemi ve eliptik görünümlü salon konser, mezuniyet töreni, seminer ve toplantılara hizmet edebilecek şekilde çok amaçlı olarak dizayn edildi. CİHAN

Yorumlar