Türkiye'nin En Büyüğüne 700 Kilo Alem

Türkiye’nin en büyük kubbeli camisine, yine en büyük alem yapıldı. 5 metre yüksekliğindeki alem için 700 kilo bakır kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin En Büyüğüne 700 Kilo Alem

Sakarya’nın Hendek Belediyesi tarafından yaptırılan Rasimpaşa Camii’nin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı. 37,5 metre eni, 56 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en geniş kubbeli mabedine yine en büyük alem takılacak. 1946 yılından bu yana bakırcılık yapan Afyonkarahisarlı Ahmet Üstün tarafından yapılan bakırdan alem, iki mühendisin yardımı ile 40 günde tamamlandı. Bu zamana kadar yapılan alemler arasında en büyüğü olduğunu söyleyen Üstün, alemin yüksekliğinin 5 metre, çapının ise 3 metre olduğunu belirti.

Bu arada Salim Alp tarafından projesi hazırlanan caminin hat çalışmasını ise Şakirin Cami, Adana Sabancı Cami başta olmak üzere bir çok ünlü caminin hat çalışmasını yapan Hattat Hüseyin Kutlu, tezhip çalışmalarını ise ödüllü nakkaş Semih İrteş yapacak.

Hendek Belediye Başkan Ali İnci, “Değerli hocalarımızın birçok cami de imzası var, bizim camimizde de imzalarının olması bize mutluluk veriyor. Eserimizi, hiçbir şeyden kaçmadan ve özenerek yapıyoruz. Yüzyıllara hitap edecek olan eserimiz İslam dünyasının en büyük kubbeli camilerinden.” dedi.

Yorumlar