Türkiye ve Finlandiya arasında iyi niyet beyanı imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Finlandiya Tarım ve Orman Bakını Jari Koskinen tarafından iyi niyet beyanı imzalandı. Eroğlu, Türkiye Finlandiya arasında imzalanan işbirliği ile yeni fırsatların oluşacağına gönülden inandığını...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ve Finlandiya arasında iyi niyet beyanı imzalandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Finlandiya Tarım ve Orman Bakını Jari Koskinen tarafından iyi niyet beyanı imzalandı. Eroğlu, Türkiye Finlandiya arasında imzalanan işbirliği ile yeni fırsatların oluşacağına gönülden inandığını söyledi.

Kaya Ramada Otel’de gerçekleştirilen ‘Yapı Sektöründe Ahşap Kullanım Alanında Finlandiya – Türkiye İşbirliği Semineri’ne Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Finlandiya Tarım ve Orman Bakını Jari Koskinen, Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’de ormanların korunması, arttırılması ve gelişmesi gayesiyle kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Eroğlu, “ Büyük bir ağaçlandırma seferberliğini başlattık. 2005-2008 yıllarını kapsayan zaman diliminde 2 milyon 429 bin hektarlık bir alanda çalışma yaptık. Son 5 yılda 3 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Bizim bakanlığımızın sloganı ‘Orman ve su varsa hayat var. Orman ve su yoksa hayat yok’ bu bilinçte olduğumuz için son yıllarda fidan üretimine çok büyük önem veriyoruz. Hükümetimizden önce yılda 75 bin fidan üretilirken biz 2012 yılında bu rakamı 470 milyona yükselttik. Ayrıca şuanda 3 büyük seferberlik başlattık. 5 yıllık dönemde erozyonla mücadele seferberliği başlattık. Baraj ve göletlerin etrafına yeşil kuşak ağaçlandırması yapıyoruz.” diye konuştu.

İki ülke arasında imzalanacak iyi niyet mektubundan dolayı büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Finlandiya Bakanı Kosklnen ise, Türkiye-Finlandiya arasındaki işbirliğinde ilk adımın 10 yıl önce atıldığını söyledi. Kosklnen, “Birliğimizi şu an daha da ileriye taşıyoruz. Finlandiya biyo-ekonomik açıdan rekabetçi, iyi niyetli ilerleyişi benimsemektedir. Finlandiya orman ürünlerine süreklilik açısından çok değer veren bir ülkedir. İnşaat ve bina yapımının yüzde 40 oranında sera gazına etkisi olduğu bilinmektedir. İnşaatlarda çok fazla geri döndürülemeyen yapı kullanılmaktadır. Bu nedenle biz ahşap kullanımına önem vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Kosklnen, imzalanan iyi niyet beyanının Türkiye’de olan iş ilişkileri için güzel bir çerçeve çizmiş olacağını belirtti. CİHAN

Yorumlar