Türkiye Toplumcu Kardeşlik Partisi (TTKP) 'dürüstlük' ilkesiyle kuruldu

Türkiye Toplumcu ve Kardeşlik Partisi (TTKP), eski milletvekili Ali Güngör başkanlığında kuruldu. Kuruluşa ilişkin Ankara Barcelo Otel'de basın toplantısı düzenleyen Ali Güngör, temel ilkelerinin dürüstlük olduğunu ve bu doğrultuda hareket...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Toplumcu Kardeşlik Partisi (TTKP) 'dürüstlük' ilkesiyle kuruldu

Türkiye Toplumcu ve Kardeşlik Partisi (TTKP), eski milletvekili Ali Güngör başkanlığında kuruldu. Kuruluşa ilişkin Ankara Barcelo Otel'de basın toplantısı düzenleyen Ali Güngör, temel ilkelerinin dürüstlük olduğunu ve bu doğrultuda hareket edeceklerini ifade etti.

Partiye neden ‘Türkiye Toplumcu Kardeşlik Partisi’ adı verdiğini anlatan Güngör, “12 Eylül ihtilalinden sonra 1983’te siyasi partilerin kuruluşuna izin verildiğinde, partilerin devamı için yeni partiler kuruldu. MHP’nin devamı olarak da partinin organizasyonlarını ben yürütüyordum. Rahmetli Alpaslan Türkeş hasta olduğu için hastanedeydi. Bana dedi ki ‘Oğlum partiyi kuralım.’ İsim olarak ne düşünüyorsunuz diye sorduğumda, ‘Oğlum Toplumcu Kardeşlik Partisi ismi ile kurun.’" dedi.

O zaman kısaltma olarak TKP’nin yasaklar içerisinde olduğuna işaret eden Güngör, şunları söyledi: "Resmen kurulmuş bir parti değildi. Kuruluş çalışmalarını başlattık. Sayın Devlet Bahçeli de evrakını getirdi. Ancak o günkü şartlarda kurulmasından vazgeçildi. Eğer şartlar müsait olmuş olsaydı. MHP’nin devamı niteliğinde kurulmuş olan parti Toplumcu Kardeşlik Partisi olacaktı.”

PARTİNİN AMBLEMİ ‘GÖK BAYRAK’

TTKP Genel Başkanı Ali Güngör, neden parti için ‘Gök Bayrak’ amblemini seçtiklerini ise “Gök bayrak Türk milletinde istiklal için ayağa kalkışın, bağımsızlık için ayağa kalkışın, birlik için toplanma yerinin bayrağı. Haçlı Savaşlarında mücadele eden ve Haçlıları yok eden Alparslan’ın, Selçuklu’nun, 1. Kılıçarslan’ın bayrağındaki işarettir. Yeni ay şeklinde gerilmiş ay ve ok.” şeklinde anlattı.

“KENDİSİNİ BASIN ARACILIĞIYLA TANIYORUM”

MHP ve CHP’nin, cumhurbaşkanlığı için belirledikleri çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu çıkarmasına yönelik soruya Ali Güngör, şu karşılığı verdi: "Ekmeleddin İhsanoğlu’nu basın aracılığıyla tanıyorum. Bu süreç içinde daha yakından tanıma imkanı bulacağız. Seçim sonunda Türkiye için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kişiler üzerinde siyaset yapılıyor, etnik gruplar üzerinden üzüyor. Bu konulara nasıl yaklaşacak merak ediyorum. En üzücü olan tarafı iki isimden birisine vermek zorunda kalıyormuş gibi geliyor topluma bakıyorum beğenmiyorsa ne yapacak vatandaş.

Başbakan'ın, Türkiye’nin milli birliğine yönelik çok büyük tahribat yaptığını düşünüyorum. Bunu isteyerek yaptığını düşünmüyorum. Kafalarının karışık olduğunu söyledim. Söylediklerine baktığınızda biz bir illetiz diyor. Samimi niyetle meseleye yaklaştığını düşünüyorum bu konuda kendisine kurmaylık yapan kişiler içerisine özellikle sosyolog ve iyi tarihçileri almalı.” CİHAN

Yorumlar