Türkiye, Suriyeli Muhaliflere Destek İçin Suudi Arabistan'la Anlaştı

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Al Suud, Suriyeli muhaliflerin desteklenmesi konusunda anlaşmaya vardı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, Suriyeli Muhaliflere Destek İçin Suudi Arabistan'la Anlaştı

C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz el-Suud içerisinde yapılan görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin netice edinmeyi hedefleyen şekilde arttırılması gerektiği hususunda, iki tarafın da görüş birliği içerisinde bulunduğu bildirildi.

GÖRÜŞMEDE BÖLGESEL KONULAR DA ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz el-Suud ile C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Riyad'da bugün Kraliyet Sarayı'nda yaptıkları görüşmede, ikili ilişkilerin yanı dizi bölgesel konularda da görüş teatisinde bulunuldu.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK

Görüşmelerde, siyasi, ekonomik, güvenlik ve savunma boyutları başta olmak üzere iki memleket arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi üstünde duruldu.

MUHALİFLERE VERİLEN DESTEK ARTACAK

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın misafir heyet onuruna verdiği öğle yemeği akabinde gerçekleşen heyetler arası görüşmede, ikili ilişkilerin yanı dizi Suriye, Irak, Yemen, Filistin ve Mısır da dahil, bölgesel konular ele alındı. Her iki tarafın da mezhepçi yaklaşımların alanı menfi etkileyeceğine dikkati çektikleri görüşmede, Suriye'de muhalefete verilen desteğin netice edinmeyi hedefleyen şekilde arttırılması gerektiği hususunda da iki tarafın görüş birliği içerisinde oldukları kaydedildi.

BAŞ BAŞA GÖRÜŞTÜLER

30 dakika devam eden heyetler arası görüşmenin akabinde, Kral Selman ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 35 dakika da kafa başa görüştü.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar