'Türkiye'nin birliğini tahkim etmek mecburiyetindeyiz'

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal: "Bir devlet ve vatan meselesi olarak gördüğümüz bu noktada seçilmiş hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini tahkim etmek mecburiyetindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'nin birliğini tahkim etmek mecburiyetindeyiz'
Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı. Bazı kişiler de Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden katılımcılar, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti, tasavvuf sanatçısı Ömer Karaoğlu da ilahiler seslendirdi.

"Türkiye'nin birliğini tahkim etmek mecburiyetindeyiz"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, meydanda kurulan platformdan nöbet tutan vatandaşlara hitap etti.

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in bir darbenin sonucunda idam edildiğini hatırlatan Uysal, parti olarak darbelerin acısını çok şiddetli yaşadıklarını söyledi.

Bu dönemde ayrılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Uysal, "Bir devlet ve vatan meselesi olarak gördüğümüz bu noktada seçilmiş hükümetimizin ve Cumhurbaşkanımızın yanında Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini tahkim etmek mecburiyetindeyiz." dedi.

Uysal, 27 Mayıs 1960'da, 12 Eylül 1980'de, 28 Şubat'ta darbelerin engellenemediğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da, darbelere son verdiğimiz günde şehit başbakanımız Adnan Menderes'in ruhu da huzura ermiştir. Ruhu bir kez daha şad olsun. 27 Mayıs'ta açılmış bu parantezi, haksız ithamlarla yargılamaların adresi olmuş yeniden Yassıada'da kapatmak adına Demokrat Parti olarak teklifimizi her meydanda seslendirdim. Açılan parantezi, bu darbecileri Yassıada'da yargılayalım ve parantezi ilelebet orada kapatalım. Milletimiz 15 Temmuz'dan beri bütün fertleriyle kucaklaşmıştır, hesaplarını bir kenara bırakmıştır."

Vatandaşlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Sema ve Tasavvuf Grubu'nun konserini izledi.

Yorumlar