Türkiye gençliği Gediz Üniversitesi'nde fikirleriyle mücadele edecek

Gediz Üniversitesi, devlet adamlarının yetişmesindeki payı sebebiyle "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazarayı ülke geneline taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye gençliği Gediz Üniversitesi'nde fikirleriyle mücadele edecek

Gediz Üniversitesi, devlet adamlarının yetişmesindeki payı sebebiyle "liderlerin oyunu" olarak bilinen münazarayı ülke geneline taşıdı. Türkiye’nin önde gelen 80 lisesinden 400 öğrenci, dört gün boyunca beyin fırtınası estirecek. Kazanan ekip, İtalya Parlamentosu’na gidecek.

Gediz, İzmir çapında düzenlediği liseler arası münazara şampiyonasını, bu defa Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ülke geneline yaydı. Düşünen, düşündüğünü ifade edebilen, görüşlerini savunabilen, toplum önünde konuşabilen, iletişim gücü yüksek, kendine güvenen gençler yetiştirmek amaçlı organizasyon büyük ilgiyle karşılandı. Münazaraya Galatasaray, Beşiktaş, Kabataş, Fatih ve Amerikan kolejleriyle fen liseleri gibi ülkenin önde gelen okulları başvurdu. Türkiye genelindeki 80 liseden 400 öğrenci ve öğretmenleri, 2-5 Mayıs 2014 arasında Gediz Üniversitesi’nde buluşacak. Okulları temsil eden ekipler eğitimden dış politikaya, şiddetten adalete memleket ve dünya meseleleri üzerine görüşlerini açıklayıp fikirlerini yarıştıracak. Jüride 25 üniversiteden, ulusal ve uluslararası münazara şampiyonalarında derece sahibi öğrenciler görev alacak. Takımlar, savundukları ya da karşı çıktıkları görüş hakkındaki bilgisine, hitabet gücüne, vücut dilini kullanma becerisine ve ikna kabiliyetine göre değerlendirilecek. Turnuvayı birincilikle tamamlayarak şampiyonluk kupasını kaldıran öğrenciler ve öğretmeniyle en iyi konuşmacı seçilen yarışmacı, İtalya Parlamentosu’na götürülecek. Yarışma sırasında sosyal medyayı en iyi kullanan ise mini tablet bilgisayarla ödüllendirilecek. Sürpriz etkinliklerin olacağı, ünlü isimlerin de renk katacağı şampiyonaya başvurular, 25 Nisan Cuma günü sona erecek. Ayrıntılı bilgi, "liderlerinoyunu.gediz.edu.tr" adresli internet sitesinden alınabilir.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı açıklamada fikirlerin yarıştığı şampiyonanın, geleceğin liderlerinin yetişmesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Çevik, şöyle konuştu: “Türkiyemiz'in dünyayı bilen ve anlayan, her platformda fikirlerini ifade edebilecek özgüvene, bilgiye sahip gençlere ihtiyacı var. Ülkemizi daha iyi noktalara ancak böyle nesiller taşıyabilir. Liderlik okulu olarak gördüğümüz münazara turnuvasını, işte bu nedenle önemsiyoruz ve destekliyoruz. Şampiyonaya katılarak lider olma yolunda belki de ilk adımı atan liselileri, öğretmenlerini ve bu organizasyonu düzenleyen Gediz Üniversitesi Münazara Kulübü öğrencilerini kutluyorum.” CİHAN

Yorumlar