Türkiye dördüz bebeklerin dramına sessiz kalmadı

Gaziantepli dördüz bebeklerin dramının dün ekranlara gelmesinden sonra Türkiye sessiz kalmadı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye dördüz bebeklerin dramına sessiz kalmadı

Gaziantepli dördüz bebeklerin dramının dün ekranlara gelmesinden sonra Türkiye sessiz kalmadı. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışından aileye ulaşan hayırseverler, mama, bebek bezi ve para yardımında bulunmak için seferber oldu.

Gaziantep’te yaşayan 5 çocuk annesi Zehra Gökmen’in yaşadığı drama tüm Türkiye kilitlendi. Zehra Hanım, Fidan, Ecrin Zozan, Hebun, Şervan isimli dördüz bebekleri ve 7 yaşındaki oğlu Barış ile birlikte tek göz evde verdiği hayat mücadelesi karşısında aileye yardımlar yağıyor. Doğuma bir hafta kala eşini elektrik akımına kapılarak kaybeden Zehra annenin dördüzlerin ikisinin kalbi delik, ikisinin de kol ve bacakları normalden kısa olarak doğdu. Ailenin yaşadığı durum karşısında yurtiçi ve yurtdışından dernekler ve hayırsever vatandaşlar, aileye yardım etmek için seferber oldu.

Haberin yayınlanmasından sonra birçok hayırseverin kendisini aradığını dile getiren dede Ethem Özkan, şunları kaydetti: “Allah razı olsun, haber yayınlandıktan sonra birçok kişi bizlere ulaştı. Gerek maddi gerekse manevi desteklerde bulunacaklarını ifade ettiler. Bazı hayırseverler mama ve çocuk bezi yardımında bulunacaklarını söyledi. Yardım edenlere çok teşekkür ederim. Eski Bakanlardan Fatma Şahin’in bizi ziyaret edeceğini söyledi. Allah duyarlı, hayırsever vatandaşlardan razı olsun. Yetkililerden ölen damadımın sigortasından kızımın faydalanması ve bir maaş almasını istiyoruz.”

Aileyi ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Güneydoğu Bölge Koordinatörü Fevzi Çakmak, ilk etapta bebeklere mama, bez ve giysi yardımı yapacaklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar