'Türkiye, demokrasinin beşiği'

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Şahin: "Artık Türkiye, demokrasinin beşiği haline geldi. Batılılar artık övünmesinler"

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye, demokrasinin beşiği'
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Artık Türkiye, demokrasinin beşiği haline geldi. Batılılar artık övünmesinler." dedi.

Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ile Karabük Kent Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine destek verdi.

Alandaki vatandaşlara hitap eden Şahin, 22 gündür vatandaşların demokrasi nöbetleriyle devletine sahip çıktığını söyledi.

"Şerden hayır doğar" sözünün ne anlama geldiğini milletçe şimdi daha iyi anladıklarını ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Pazar günü İstanbul'da yeni Türkiye'nin temellerinin atılacağı bir anı hep birlikte yaşayacağız. Yıllardır Türkiye'de siyasi parti liderleri bir araya gelmezdi. Şimdi bir mitingde iktidar partisi, anamuhalefet ve diğer muhalefet partisi genel başkanları Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde bir araya gelecek. Bu, Türkiye için önemli bir dönüm noktasıdır. Siz başardınız bunu. Halkımız başardı."

Bunun "Türkiye'ye kötü şeyler oluyor" diyenlere verilecek en önemli cevap olacağını anlatan Şahin, "Mesele vatan olduktan sonra gerisi teferruattır" diyen parti liderlerinin halkı el ele birlikte selamlayacaklarını aktardı.

"Demokrasi şölenine dönüştü"

Milletin Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda böyle birlik beraberlik sergilediğine işaret eden Şahin, şunları söyledi:

"Bu, ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Mübarek olsun, bunu siz sağladınız. Allah hepinizden razı olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Başaramadılar. Darbeciler ve onların destekçileri başaramadılar. Darbeyi gerçekleştirip Türkiye'de iç çatışma çıkartacaklardı. Türkiye'yi Suriye'ye benzeteceklerdi. Suriye gibi, mezhep farkı, etnik fark... Bu ülkede iç savaş çıkacaktı ama Sayın Cumhurbaşkanı 'Ben halkın gücünden başka bir güç tanımadım. Milleti bu darbecilere karşı dur demek için sokağa davet ediyorum' demesiyle başlayan süreç, 22 gündür bir demokrasi şölenine dönüştü."

"İktidar ve muhalefet partileri ülkenin menfaati için bir araya geldiler"

"Artık Türkiye, demokrasinin beşiği haline geldi. Batılılar artık övünmesinler." diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Eski İsveç Başbakanı Bildt bir makale yazmış. Avrupa Birliği'ne ve ülkelerine sesleniyor. 'Sizin demokrasi ve insan hakları alanında söyleyeceğiniz ne kaldı Allah aşkına, Türkiye'de yaşananları gördükten sonra. Hepiniz ayağa kalkın ve Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlayın' diyor. İktidar ve muhalefet partileri, ülkenin menfaati için bir araya geldiler ve bu süreç böyle bir güzelliği doğurdu."

Yorumlar