Türkiye çapında kalpazanlara 500 polisle operasyon: 20 gözaltı

İzmir Mali Şube ekipleri tarafından, İstanbul ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu altı ilde, kalpazanlara yönelik 500 polis memurunun katıldığı bir operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye çapında kalpazanlara 500 polisle operasyon: 20 gözaltı

İzmir Mali Şube ekipleri tarafından, İstanbul ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu altı ilde, kalpazanlara yönelik 500 polis memurunun katıldığı bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri İzmir, İstanbul, Diyarbakır, Sinop, Mardin ve Tekirdağ'da bazı kişilerin sahte para bastığını belirledi. Toplanan deliller, şüphelilere yönelik teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen polis, altı ilde 18 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyona, aralarında Özel Harekât ekiplerinin de bulunduğu 500 polis memuru katıldı. Operasyonda 20 kişi gözaltına alınırken son altı ayda şebekeye yönelik yürütülen çalışmalarda da toplam 68 bin 400 liralık, 653 adet sahte banknot ve bir adet sahte kimlik ele geçirildi. Zanlıların, takip edildikleri sırada İstanbul’a götürmeye çalıştıkları Kalaşnikof otomatik tüfek de Gaziantep’te polis tarafından bulundu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 20 zanlı adliyeye sevk edildi, 12’si mahkemece tutuklandı. CİHAN

Yorumlar