'Türkiye birincisi çıkaran Kılıçaslan’ın başarısında yaz okulunun payı büyük'

Sınavlarda derecelerin özel okul ve dershane öğrencilerinden çıkmasında, düzenledikleri yaz programlarının payının büyük olduğu belirtildi. LYS’de Türkiye birinciliği derecesi elde eden Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, okulların tatil...

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye birincisi çıkaran Kılıçaslan’ın başarısında yaz okulunun payı büyük'

Sınavlarda derecelerin özel okul ve dershane öğrencilerinden çıkmasında, düzenledikleri yaz programlarının payının büyük olduğu belirtildi. LYS’de Türkiye birinciliği derecesi elde eden Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri, okulların tatil edilmesiyle birlikte yeni yıl hazırlıklarına başladı. Son sınıfa geçen 145 öğrenci, 12 branş öğretmeni gözetiminde daha şimdiden sınavlara hazırlanıyor.

Okulların kapanmasının ve tatil planları yapılmasının ardından bazı okullar yaz kurslarıyla öğrencilerini yetiştirmeye devam ediyor. Kayseri Kılıçaslan Liseleri de bunlardan birisi. Okulun son sınıfına geçen 156 öğrenciden 145’i yaklaşık dört haftadan bu yana yoğun bir çalışma temposu içine girdi. Öğrenciler, 12 branş öğretmeni gözetiminde eksikliklerini tamamlamaya ve YGS konularını bitirmeye çalışıyor.

Okulu ve Kayseri’yi sınavlarda en iyi şekilde temsil etme sorumluluklarının olduğunu ifade eden öğrencilerden Muhammet Furkan Tekin, elde edilen başarıların tesadüfi olmadığını anlattı. Sıcakta ve Ramazan'da oruçluyken çalışmanın zor olduğunu belirten Tekin, "Ancak bizlerin okulumuzu ve Kayseri’yi en iyi şekilde temsil etmek gibi bir sorumluluğumuz var. Arkadaşlarımızla birlikte her gün saat 10.00 -18.00 arası hem ders işliyor hem de etüt yapıyoruz. Öğretmenlerimizin de tatile gitmek yerine bizim yanımızda olması bizi daha disipline ediyor. Bu vesileyle müdür yardımcımız Cumhur Çetin ve diğer öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kılıçaslan Liseleri Pisikoloji Danışmanı Cemaleddin Çakırlı da öğrencilerin yeni eğitim öğretim dönemine hazır girmek için yaz tatilini sadece oyunla geçirmemesi gerektiğini dile getirdi. Hedeflerini yüksek tutan öğrencilerin zamanı çok verimli kullanması gerektiğinin altını çizen PDR Uzmanı Çakırlı şunları söyledi: "Yaz tatilini kitap okumayarak, ders tekrarı yapmayarak ve öğrendiği yabancı dili pekiştirmeyerek geçiren öğrencilerin bir sonraki eğitim öğretim dönemine sıkıntılı başladıkları bir gerçektir. Bu yüzden yaz okulları çok önemlidir."

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de her yıl bu günlerde öğrencileri sınavlara hazırlamak için benzer programlar yaptıklarını söyledi. Bazen sınıflar halinde bazen de kişiye ya da gruba özel dersler verildiğini anlatan Öngül, "Bu etkinlikler sonucunda öğrencilerimiz alt sınıflardaki bütün dersleri tekrar etme fırsatı bulduklarından tatile kafaları rahat giriyorlar." dedi. Bu çalışmaların meyvesini sınavlardaki derecelerle aldıklarını da kaydeden Öngül, "Benzeri çalışmalarla öğrencilerimizin eğitim seviyeleri yükseliyor ve üniversite sınavlarında başarımız her yıl biraz daha artıyor. Bu yıl LYS’de elde ettiğimiz Türkiye birinciliği yanı sıra 20 öğrencimizin ilk bin arasında yer alması bu çalışmaların ve öğretmenlerimizin fedakarlığının neticesidir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar