Türkiye 9’uncusu Kaya Kavrar: Amacım hediye değil, Efendimiz’i anlamak

‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında Türkiye 9’uncusu, Ankara bölge 1’incisi olarak derece yapan Kaya Kavrar (33), Amasya’nın gururu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 9’uncusu Kaya Kavrar: Amacım hediye değil, Efendimiz’i anlamak

‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasında Türkiye 9’uncusu, Ankara bölge 1’incisi olarak derece yapan Kaya Kavrar (33), Amasya’nın gururu oldu. “Ailecek Peygamber Efendimiz’i okuyup O’nun sünnetlerini hayatımıza tatbik etmeye çalışıyoruz” diyen Kavrar, namaza başlamadan önceki hayatını tam anlamıyla yaşanmamış kabul ediyor.

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan Kaya Kavrar (33) isimli vatandaş Hz. Muhammed’in (sav) hayatıyla ilgili girdiği sınavlarda birinciliklere ambargo koydu. Önceki yıllarda Sivas, Diyarbakır, Nevşehir gibi illerde yapılan yarışmalardan birincilikle adından söz ettiren Kavrar, umre, tablet ve bilgisayar gibi birçok hediyenin sahibi olmuş. Son olarak Türkiye genelinde yapılan Herkes O’nu Okuyor yarışmasından da girdiği sınavda Amasya il birinciliğini eşiyle birlikte alan Kavrar’ın seneye hedefi ise Türkiye birinciliği.

Amacının hediye kazanmak olmadığını söyleyen Kaya Kavrar, “Her Müslüman’ın Efendimiz’i okuyup anlaması ve onun sünnetlerini yaşayıp yaşatması gerekir. Efendimiz’i anlayan ve yaşayan bir insanın ahiret hayatını güzelleştirdiği gibi dünya hayatı da düzene giriyor. Bu tür organize edilen yarışmalar sayesinde birçok insan Peygamber Efendimiz’i tanıma fırsatı buldu. Bu fırsatı çocuklarımızla birlikte ailecek değerlendirmek istedik. Allah’ta bize yardım etti ve dünyada birincilik ödülü aldık. İnşallah ahrette de derece alırız. Bu organizasyonu yapanlardan Allah razı olsun.” dedi.

“Arkadaşlarımın teşvikiyle sınavlara girme kararı aldım” diyen Kaya Kavrar, geçmişteki ehli dünya yaşantısından Hizmet Hareketi’nden tanıştığı insanlar sayesinde kurtulduğunu söylüyor. Farklı kesimlerden edindiği arkadaşları yüzünden yaşadığı 25 yıllık geçmişine sünger çekerek namaz dâhil birçok ibadeti yerine getirdiğini söyleyen Kavrar’ın şimdilik tek hedefi ise sigarayı bırakmak. 10 yaşında ikiz kızları ve 12 yaşında oğlu bulunan Kavrar’ın en büyük destekçisi ise eşi Nurcihan Kavrar (33).

Eşinin çeşitli illerde girdiği sınavlarda derece yapmasından etkilenerek Herkes O’nu Okuyor sınavına girme kararı aldığını söyleyen Nurcihan Kavrar’da Amasya birinciliğiyle umre kazandı. Günün belli saatlerine ailecek evde kitap okuma saati koyduklarını söyleyen Nurcihan Kavrar, “Bu saatlerde başta Efendimiz'i (sav) anlatan kitaplar dâhil birçok konuda okuma yapıyoruz. Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Peygamber Efendimiz'i (sav) en iyi anlatan Sonsuz Nur kitabını okudum. Bu kitaptan da sınava girdim ve eşimle birlikte Amasya birincisi olarak umre kazandık.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar