Türk yapımı uçakların ardından Türk yapımı uzay araçları hedefi

Türk yapımı yerli uçakların gökyüzünde uçmaya başladığını söyleyen Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, önümüzdeki yıllarda uzaya da Türk imzasının atılacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk yapımı uçakların ardından Türk yapımı uzay araçları hedefi

Türk yapımı yerli uçakların gökyüzünde uçmaya başladığını söyleyen Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, önümüzdeki yıllarda uzaya da Türk imzasının atılacağını söyledi.

Muğla`nın Fethiye ilçesine ismini veren Türkiye`nin ilk hava şehidi Teyyareci Fethi Bey, ölümünün 100. yıl dönümünde törenle anıldı. Şehit Fethi Bey Parkı içerisinde bulunan Fethi Bey Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan, Türk Hava Kurumu(THK) Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, Beşiktaş Yönetim kurulu üyeleri, askerler ve vatandaşlar katıldı. Fethiye Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı okunarak başlayan törende öğrenciler Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey`i anlatan şiirler okudu.

Törene katılan Beşiktaş yönetiminden Erdal Torunoğulları, Şehir Fethi Bey'in kulübün ilk kurucuları arasında bulunduğunu söyledi. Torunoğulları, bir Beşiktaşlı olarak Beşiktaş'ı kuran bir şehidi anma törenine davet edilmelerinden mutlu olduklarını söyledi.

Törende konuşan Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Bekir Akyüz, geçtiğimiz yıl sözü verilen Türkiye bayraklı uçakların Fethi Bey'in 100. ölüm yıl dönümünde gökyüzünde uçmaya başladığını söyledi. Yerli uçak fabrikasında üretilen uçaklarla gökyüzünün hakimi olacaklarının altını çizen Akyüz, yapılan yatırımlarla birlikte önümüzdeki yıllarda uzaya da Türk imzasını atmak için çalışacaklarını açıkladı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da Fethi Bey`in, 27 Mart 1914 tarihinde kullandığı uçakla Şam`da düşerek şehitlik mertebesine ulaştığını hatırlattı. Şehidin adını taşıyan bir ilçede yaşamaktan büyük gurur duyduğunu belirten Saatcı, ülke gündemine ilişkin olarak şu sözleri sarf etti: "Her geçen gün keyfi kaçan, hem ailesinin hem de devletinin geleceğine karamsarlıkla bakan milletimiz, diğer devletlerde aylarca tartışılacak gündem maddelerinin bir günde eskidiği ve yerine yenilerinin aldığı bu kargaşa ve bilgi kirliliği içinde kendine has özelliğiyle bu sıkıntıları da aşacaktır."

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Daire Başkanı Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan ise konuşmasında bugüne özel olarak hava ve deniz telsiz kodlarında Fethibey olarak çağrı yapılacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından Türk Hava Kurumu paramotor ve paraşütçüleri tarafından gösteri yapıldı.
CİHAN

Yorumlar