"Türk vatandaşlarımız da oylarını kullanarak görevlerini yerine getirmeli"

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannolere 25 Mayıs'ta gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için adayların çalışmaları sürüyor. SPD'nin Dortmund'da düzenlediği seçim programına Kuzey Ren-Vestfalya (KRV)...

Google Haberlere Abone ol
"Türk vatandaşlarımız da oylarını kullanarak görevlerini yerine getirmeli"

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannolere 25 Mayıs'ta gerçekleşecek Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri için adayların çalışmaları sürüyor.

SPD'nin Dortmund'da düzenlediği seçim programına Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannolere Kraft'ın yanı sıra, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider, Dortmund Ana Kent Belediye Başkan adayı Ullrich Sierau, AP adayı Dietmar Köster ve ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Herkesin oy kullanmak suretiyle aşırı sağcılara fırsat vermemesi gerektiğini belirten Kraft, Türk seçmene seslenerek, “Türk vatandaşlarımız da benim vatandaşlarım. Onların da bu eyaletin gelişmesi, güçlenmesi ve Avrupa’nın dayanışması adına oylarını kullanarak görevlerini yerine getirmesi elzemdir.” dedi.

Bu seçimlerin çok önemli olduğunu belirten Kraft, “Avrupa büyüyerek gelişmeli. Sosyal şartları iyileşmiş ve perspektif sahibi bir Avrupa için bu seçimler çok önemli. Bunları sağlayacak en iyi aday Martin Schulz.” dedi.

AP Başkanı Martin Schulz da AP’de gün geçtikçe ilerleyen aşırı sağcılara karşı uyardı. Schulz, “Herkes kime verirse versin mutlaka oyunu kullanmalı. Verilmeyen oylar aşırı sağı güçlendirir.” uyarısında bulundu.

AB Komisyonu Başkanı olmak istediğini söyleyen Schulz, “Avrupa daha demokratik, şeffaf olmalı. Vatandaşlarının güvenini tekrar kazanmak için bu gerekli. Vergi cennetlerini sonlandırarak vergide adaleti sağlamamız lazım. Bazı Avrupa ülkelerindeki işsiz sayısının yüksek olması Avrupa’nın en önemli sorunlarından.” şeklinde konuştu. İşsizlik krizinin bitmesi için 37 milyon insanın iş bulması gerektiğini aktaran Schulz, "İşsizlikle mücadele için Avrupa endüstrisini ve orta sınıfını güçlendirmemiz lazım. Mali sektör iş alanları üretmiyor. Avrupa ile pazarlık yapmak isteyenlerin Avrupa’nın standartlarına saygı duyması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

Seçim programına katılan Dortmundlular Avrupa ile Amerika arasında varılan serbest ticaret anlaşmasına ellerinde ‚‘TTIP Stoppen‘ pankartlarıyla karşı çıktı. Protestocular; demokrasi, şeffaflık, iyi bir iş imkanı, sağlıklı çevre ve veri gizliliği için bu anlaşmanın bir an önce durdurulmasını istedi. CİHAN

Yorumlar