Türk sporunun önemli isimleri AİÇÜ'lü öğrencilerle buluştu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) düzenlediği 'Sporda Başarı ve Dinamikleri' konulu panel, Türk sporunun önemli isimlerini öğrencilerle buluşturdu. Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda...

Google Haberlere Abone ol
Türk sporunun önemli isimleri AİÇÜ'lü öğrencilerle buluştu

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) düzenlediği 'Sporda Başarı ve Dinamikleri' konulu panel, Türk sporunun önemli isimlerini öğrencilerle buluşturdu.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde teknik direktör Cevat Güler, spor programı sunucusu Melih Gümüşbıçak, Uzm. Dr. Ahmet Göncü ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer öğrencilerin sorularını cevapladı. Başkanlığını BESYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bayraktar’ın yaptığı panel sohbet havasında geçti. Panelde konuşan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgay Biçer, hayatta tüm kavramların soyut olduğunu ve başarı kavramının da soyut olduğunu söyledi. Kavramları anlamlandırabilmek için onları somutlaştırmak yani başarıdan neyi kastettiğimizi anlamak gerektiğini anlatan Biçer, başarının yere, zamana, olguya, kişiye göre değişkenlik özelliği taşıdığını ifade etti. Prof. Dr. Biçer, kariyerinden, Galatasaray Spor Kulübü;'nde ve Türk Milli Takımların farklı branş ve çeşitli kademelerinde bulunduğu görevlerinden önemli notlar aktardı.

Galatasaray Spor Kulübü'nde antrenörlük ve teknik direktörlük görevlerinde bulunmuş olan Cevat Güler ise “Sizler spor adamı olacaksınız, spor bilimcisi olacaksınız ve sporun içinde olacaksınız. Sizler kendi adınıza başarılarınızı nasıl planlayacaksınız? Kendinizi bu planlar çerçevesinde yetiştireceksiniz. Kendinize ve mesleğinize ne gibi katkılar sağlayabileceğinizin düşüncesi içinde olacaksınız.” dedi.

Spor sunucusu ve program yapımcısı Melih Gümüşbıçak da 'Sporda başarının medya boyutu' ile ilgili bilgiler verdi. “Hepimizin burada bulunmasının ortak bir nedeni var, o sebep da çok basit, dört harfli bir kelime: spor.” sözleriyle konuşmasına başlayan Gümüşbıçak, “Hayatımızın bundan sonraki şeklini belirlemek için meslek olarak seçtiğimiz alan da spor.” ifadesini kullandı.

İleride beden eğitimi öğretmeni olacak öğrencilerin sorumluluğunun çok büyük olacağını ifade eden Gümüşbıçak, "Çünkü çocukların spor deyince ne anlayacağını sizler anlatacak ve öğreteceksiniz. Sporumuzun geleceği için bu çok önemli." diye belirtti.

Panel, yapılan konuşmaların ardından günün anısına gerçekleştirilen plaket takdimi ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar