Türk şirkete ait özel jet İran'da düştü, 11 ölü

Reuters, Türkiye'ye ait bir uçağın İran'da düştüğünü abonelerine geçti. Düşen uçağın özel bir şirkete ait ve BAE'den İstanbul'a dönüş yolunda olduğu öğrenildi. Jette bulunan 11 kişinin hayatını kaybettiği ileri sürülüyor. Jetin ülkenin güneybatısında dağlık alan düşerek alev aldığı belirtiliyor. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada jetin Başaran Holding'e ait olduğu kaydedildi. Öte yandan İranlı kurtarma ekiplerinin ise kaza bölgesine hareket ettiği ve yolda oldukları öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol
Türk şirkete ait özel jet İran'da düştü, 11 ölü

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)'nden kalkarak İstanbul'a gelmekte olan bir Türk özel jetin dağlık bölgede düştüğü öğrenildi. İran'ın güneybatısında dağlık alana düşen uçakta en az 11 kişi bulunduğu belirtiliyor. Reuters haber ajansının iddiasına göre 11 kişinin tamamı hayatını kaybetti.

Jetin düşüşüyle ilgili İran basınında da bazı haberler yer aldı. İran devlet kanalının iddiasına göre Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarika şehrinden İstanbul istikametine giden bir Türk uçağı İran'ın güneybatısında düştü.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya açıklama yapan Kiyar ilçesi Kriz Masası Müdürü Kademali Merdani, Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan ve İstanbul'a giden özel Türk uçağının ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletine bağlı Kiyar ilçesinde düştüğünü ve uçaktaki 3'ü mürettebat 11 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Merdani, olay yerine arama ve kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini de kaydetti.


- Özel jetin izlediği rota

İran'ın Tasnim haber ajansı, uçağın özel jet olduğunu bildirdi. Habere göre uçak İran'ın güneybatısındaki Şehrekürd yakınlarında düştü.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

Jet kazasıyla ilgili ilk açıklama Ulaştırma Bakanlığından bir açıklama geldi. Açıklamada, Başaran Holding'e CL60 tipi TC-TRB isimli uçağın İran'ın İsfahan kentinin 8 mil güneyinde saat 17:40 sularında radardan kaybolarak düştüğü belirtildi. Açıklamada jette 8 yolcunun, iki paktan ile bir hostesin bulunduğu kaydedildi. 

BULUNANLARIN KİMLİĞİ

Başaran Holding'e ait jette bulunan yolcuların holding patronu Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ile 7 arkadaşının olduğu öğrenildi.


- Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran

DİĞER YOLCULARIN İSİMLERİ

Mina Başaran'ın ölen arkadaşlarının isimleri ise şöyle: Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh ve Sinem Akay.

PİLOTLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden pilotların isimlerinin ise Melike Kuvvet ve Beril Gebeş olduğu öğrenildi.

ARAMA KURTARMA DURUMU

İran'ın Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinde düşen Başaran Holding'e ait özel uçağa ait enkazın olduğu bölgeye 10 arama kurtarma timinin sevk edildiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan İran Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Şahin Fethi, uçağın düştüğü bölgeye 10 arama kurtarma timinin sevk edildiğini söyledi.

Dağlık bölgede düşen uçakta patlama olduğuna işaret eden Fethi, olumsuz hava şartlarının arama kurtarma çalışmalarını olumsuz yönde etkileyebileceğini de ifade etti.

Öte yandan, Tesnim Haber Ajansına konuşan Kiyar Kaymakamı Kademali Merdani, bölgedeki kar ve sağanak yağışın çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini belirterek, uçağın düştüğü bölgeye gitmek üzere 50 kişilik dağcı ekibinin hazırlandığını aktardı.

Ayrıca İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamasında, Türk uçağının düşmesi nedeniyle üzüntülerini bildirdi.

Akşam saatlerinde İstanbul'a gitmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarına düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.


- İran'da düşen Başaran Holding'e ait özel jet

KURTARMA EKİPLERİ YOLDA

Öte yandan İranlı kurtarma ekiplerinin kaza mahaline gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Yorumlar