Türk Sağlık Sen: Bayındır Devlet Hastanesi nöbet ücretini ödemiyor

Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı ve genel başkan adayı Ahmet Doğruyol, Kamu Hastane Birlikleri çatısı altında toplanan devlet hastanelerinin, ticari mantıkla işletildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Sağlık Sen: Bayındır Devlet Hastanesi nöbet ücretini ödemiyor

Türk Sağlık Sen 1 No’lu Şube Başkanı ve genel başkan adayı Ahmet Doğruyol, Kamu Hastane Birlikleri çatısı altında toplanan devlet hastanelerinin, ticari mantıkla işletildiğini söyledi. Hastane yöneticilerinin, tasarruf amacıyla çalışanların kanuni alacaklarını dahi ödemediğini iddia eden Doğruyol, “Bayındır Devlet Hastanesi çalışanlarının 4 saatlik nöbet ücretinin 1 saatlik karşılığı olan yaklaşık 4,5 TL tutarı ödememiştir. Hastane yönetimi, memurun 1 saatlik hakkını ödemeyerek kâr ettiğini düşünmektedir.” dedi.

Sendika olarak, personelden kesilen 1 saatlik nöbet ücretinin ödenmesi için resmî başvuruda bulunacaklarını belirten Doğruyol, “Bu ve buna benzer örnekler sadece Bayındır Devlet Hastanesi’nde değil, pek çok kurum ve kuruluşumuzda yaşanmaktadır. Özellikle hekim dışı sağlık personeline nöbet ücreti ödememe adına nöbet izni kullandırılarak, servislerde ve değişik birimlerde eksik personelle görev yaptırılmaya çalışılmaktadır. Bu da personelin iş yükünü arttırmakta, çalışma huzurunu bozmaktadır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar