Türk Polis Teşkilatı 169 yaşında

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Türk Polis Teşkilatı 169 yaşında

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 169. yılı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Polis Günü nedeniyle Cacabey Meydanı’nda düzenlenen programa Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Vekili J. Yarb. Muzaffer Canbal, Belediye Başkan Vekili Veli Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şahin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vekili Prof. Dr. Güray Erener, İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan İçöz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Vali Çakacak, insanların toplumda huzur içerisinde yaşamasının en önemli şartlarından birinin güvenlik ihtiyacının karşılanması olduğunu söyledi. Çağdaş devletlerin temel amacının ülkesinde yaşayan insanların güvenliğini ve kamu düzenini sağlanmak olduğunu belirten Çakacak, “Huzurun ve güvenliğin bulunmadığı yerlerde demokrasinin gelişmesi, temel hak ve özgürlüklerin tam olarak kullanılması konusunda eksiklikler meydana gelir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de, her çağdaş ve demokratik devlet gibi vatandaşlarının huzur ve güven ortamı içerisinde en kaliteli hizmeti alabilmesi, hiçbir kaygı taşımadan geleceğe güvenle bakabilmesini temel hedef olarak benimsemiştir. Anayasada ifadesini bulan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde vatandaşlarımızın huzur ve güveninin sağlanması Polis Teşkilatımızın en temel görevidir. Bu görevin yerine getirilmesinde hukukun üstünlüğü, demokratik kazanımlar, insan hak ve özgürlükleri muhafaza edilerek kamu otoritesine sahip çıkılacak ve çağdaş devletin en temel görevi olan kamu düzeninin ve güvenliğinin sağlanması görevi de yerine getirilecektir. Polisimizin insan sevgisine dayanan tutumu, insan hakları ve hukuka saygı konusundaki yaklaşımları ve uygulamaları demokrasimizin gelişmesinde son derece önemli bir yere sahiptir.” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürü Mustafa İncebay da yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı’nın 1845’ten bu yana çağın şartlarına uygun olarak sürekli ve hızlı bir şekilde kendini yenileyerek geliştiğini, teknik imkânlarıyla dünyanın en güçlü polis teşkilatlarından biri haline geldiğini söyledi. Polis Teşkilatı’nın, toplumun beklenti ve taleplerini dikkate alarak vatanın bölünmez bütünlüğü ve refahı için hizmetlerini sürdürmeye devam edeceğini ifade eden Emniyet Müdürü İncebay, “Güvenliğin olmadığı bir ortamda eğitimden, sağlıktan, ulaşımdan ve sosyal hizmetten söz edilemez. Polis vatandaşa hizmet kapısıdır. Özgürlüklerin kesiştiği yerde hoşgörü, güvenliğin kesiştiği yerde de huzur ve asayişi temin etmek hepimizin görevidir. Bize verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğimize olan inancımız ise tamdır.” diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, halk oyunları gösterisinin ardından gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile son buldu. CİHAN

Yorumlar