Türk okulu öğrencilerinin ‘enerji projesi’ dünya birinciliği kazandı

Türkiyeli müteşebbisler tarafından Romanya'da kurulan Lumina Eğitim Kurumu öğrencileri, ABD’de gerçekleştirilen Genius Bilim, Sanat ve Tasarım Olimpiyatlarında 1 altın 1 gümüş madalya kazandı. Yarışmaya, Uluslararası Bükreş Bilgisayar...

Google Haberlere Abone ol
Türk okulu öğrencilerinin ‘enerji projesi’ dünya birinciliği kazandı

Türkiyeli müteşebbisler tarafından Romanya'da kurulan Lumina Eğitim Kurumu öğrencileri, ABD’de gerçekleştirilen Genius Bilim, Sanat ve Tasarım Olimpiyatlarında 1 altın 1 gümüş madalya kazandı.

Yarışmaya, Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB) öğrencileri, Mihai Popescu ve Nae Calin’ın projesi damgasını vurdu. Popescu ve Calin’in enerji kaynaklarının verimli kullanımına yönelik ortak projesi Romanya’ya altın madalya kazandırdı. 52 ülkeden bin 68 projenin yarıştığı olimpiyatların bilim dalında yarışan ICHB öğrencileri bu proje ile güneş enerji pillerinin verimini arttırmayı amaçlıyor. Ayrıca bu çalışma ile temiz enerji üretimini arttırma ve atmosfer kirliliğinin azaltılmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Yine aynı kurum bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) öğrencileri, Mihaela Marinescu ve Oana Octavia Popescu ise hazırladıkları ‘Bio Glues’ projeleriyle gümüş madalya elde ettiler. İki öğrenci, bu örnek projelerinde çevre dostu yapıştırıcı üretimini başarmış.

Lumina Eğitim Kurumları, eğitim ve sosyal başarıları ile ülkenin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alıyor. CİHAN

Yorumlar