Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye ilaç yardımı

Türk Kızılayı, İsrail’in bombardımanı altında büyük zarar gören ve binlerce insanın yaralandığı Gazze’ye 20 ton ağırlığında bir uçak dolusu tıbbi malzeme ve ilaç yolladı. Gönderilen yardımlarla 5 bin yaralının önemli bir kısmının...

Google Haberlere Abone ol
Türk Kızılayı'ndan Gazze'ye ilaç yardımı

Türk Kızılayı, İsrail’in bombardımanı altında büyük zarar gören ve binlerce insanın yaralandığı Gazze’ye 20 ton ağırlığında bir uçak dolusu tıbbi malzeme ve ilaç yolladı. Gönderilen yardımlarla 5 bin yaralının önemli bir kısmının tedavilerinin sağlanacağına inandıklarını belirten Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, "Tabii en büyük temennimiz İsrail’in ipe un sermemesi." dedi.

Türk Kızılayı'nın başlattığı kampanyasının ardından toplanan ilaçlar, paketlenerek Atatürk Havalimanı’na getirildi. Yardımlar Telaviv Havalimanı'na gitmek üzere kalkacak olan THY’ye ait Çoruh isimli kargo uçağına konuldu.

Yardımlar hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, Gazze’ye saldırıların başladığı ilk gün itibariyle imkanları doğrultusunda yardımların başlatıldığını ve gıda yardım çalışmalarını yerinde sürdürdüklerini belirtti. İlaç yardımlarının Gazze’deki, Vefa, Şifa ve Şüheda Hastaneleri’ne teslim edileceğini ifade eden Şimşek, “Ancak bazı ilaçlar var ki şu an temini mümkün değil. Bunun da temini yolunda Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türk Kızılay’ı işbirliği içerisinde. Yaklaşık 5 gün sürdürdüğümüz kampanyada 20 ton ilaç temin ettik. Bu 20 ton ilacı yükleyip, Telaviv Havalimanı’na indireceğiz. Oradan da Kerem Şalom Sınır Kapısı’ndan Gazze’ye ulaştırmayı düşünüyoruz.” dedi.

'EN BÜYÜK TEMENNİMİZ İSRAİL’İN İPE UN SERMEMESİ’

Uçaktaki malzemeler içerisinde antibiyotiklerin, penisilinlerin, narkoz maddelerinin, küçük tıbbi cihazların bulunduğunu dile getiren Şimşek, “Malzemeler arasında çocuk ve kadın ameliyatlarında kullanılan küçük tıbbi cihazlar var. Bunların bir kısmı bölgedeki imkanlar sebebiyle bulunması mümkün olmayan cihazlar. Bunları götürdüğümüz takdirde 5 bin yaralının önemli bir kısmının tedavilerinin sağlanacağına inanıyoruz. Tabii en büyük temennimiz İsrail’in ipe un sermemesi, ve yardımların Gazze’ye ulaştırılması için bize yardımcı olması." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar