"Türk halkı, demokrasiyle diktatörlük arasında bir tercih yapacak"

New York Federal Milletvekili Carolyn Maloney, 30 Mart yerel seçimlerinin Türk halkı için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"Türk halkı, demokrasiyle diktatörlük arasında bir tercih yapacak"

New York Federal Milletvekili Carolyn Maloney, 30 Mart yerel seçimlerinin Türk halkı için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Türkiye’de yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Maloney, "Türkiye, bu seçim aracılığıyla demokrasiyi mi diktatörlüğü mü desteklediğini gösterebilecek." dedi.

17 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk skandalı ve sonrasında yaşanan hukuksuz gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkisini de hatırlatan New York milletvekili, "Yatırımcı kendini güvende hissetmediği yere yatırım yapmaz. Bu güven de ancak bağımsız bir hukukla sağlanır.” diye konuştu.

Türki Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA) çatısı altında bulunan Türki Liderlik Akademisi'nin açılış programında üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Maloney, “Yapılanlar, bana ülkede herşeyin yürütme organına bağlandığı izlenimini veriyor. Bu çok tehlikeli bir durum.” dedi. Amerika Birleşik Devleti'ni kuranların hukuk ve basın özgürlüğüne verdiği önemi hatırlatan New York milletvekili, özgür basının demokrasilerde ayrı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Türk toplumunun, ABD'ye birçok alanda katkı sağladığını belirten Maloney, Türk gençlerinin eğitim seviyesinden çok etkilendiğini söyledi. “Buradaki eğitimli Türk gençleri sadece kendi hayatlarıyla değil, Türkiye’nin geleceğiyle de ilgileniyor. Herkes gibi onların da bağımsız yargı, bağımsız medya, bağımsız yürütme istediğini gördüm. Demokrasiyi hem kendileri için hem de toplum için istiyorlar.” şeklinde konuştu.


CTAA Dış İlişkiler Koordinatörü Selim Özçiçek ise Türki Liderlik Akademisi’nin düzenli olarak ABD'deki üniversite öğrencileriyle biraraya geleceğini söyledi. Türk toplumunun ABD siyasetindeki etkinliğini artırmak için, bilgilendirici toplantılar organize ettiklerini söyleyen Özçiçek, programlara siyasileri ve akademisyenleri davet edeceklerini belirterek, öğrencilerin Amerikan Kongresi’nde staj yapmaları için yardımcı olmaya çalışacaklarını da sözlerine ekledi.



CİHAN

Yorumlar