Türk F-16'larına Yunanistan ve Suriye tacizi

Ege ve Hatay üzerinde uçan Türk F-16'larına Yunanistan ve Suriye unsurları tarafından tacizde bulunulduğu söylendi.

Google Haberlere Abone ol
Türk F-16'larına Yunanistan ve Suriye tacizi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, gündelik faaliyetlere ait bilgilere yer verildi.

Buna göre, dün Ege Eğitim Uçuşu icra eden altı F-16 uçağından ikisine Yunanistan'ın İskiri meydanından kalkan 2 tane F-16 uçağı yönünden yekün 3 dakika 55 saniye radar kilidini muhafaza etmek şekli ile tacizde bulunuldu. Taciz eden Yunan uçaklarına yürürlükteki angajman kuralları gereğince tıpkı ile mukabele edildi.

Hatay üstünde "Hava Muharebe Devriye Görevi" (CAP) icra eden 2 tane F-16 uçağına da Suriye'de konuşlu SA roket sistemleri tarafından, 17 saniye radar kilidini muhafaza etmek şekli ile tacizde bulunuldu.

Sınırlardan hukuk dışı geçiş girişimleri

Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, hudutlarda hukuk dışı geçmeye çalışırken yakalanan kişiler ve ele geçirilen malzemelerle ilgili bilgiye de yer verildi.

Buna göre, Suriye sınırında dün 205 Suriyeli ve 1 Türk yurttaşı yakalandı.

Ayrıca, hudut hattında 1 motorlu araç, bin 485 karton sigara, 960 litre mazot, 388 kilogram çeşitli besin ele geçirildi.

Irak sınırında 18 Irak yurttaşı ve 3 Suriyeli, Yunanistan sınırında ise 7 Suriyeli, 5 Pakistan, 2 İran ve 1 Türk yurttaşı yakalandı.

Önemli hudut olayları

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen mühim hudut olaylarına nazaran de İran sınırında, Hakkari Kara Kuvvetleri 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Esendere Meydan Hudut Karakol mesuliyet sahasında, karakol merkez kule nöbetçileri tarafından, Türkiye'den İran istikametine doğru hukuk dışı geçiş oluşturan 2 şahıs ve 4 yük hayvanı saptama edildi.

Bunun üzerine, Hudut Devriye Timi alana gönderildi ve insanlara "Dur" ikazında bulunuldu. İkaza uymayan kişiler geldikleri istikamete art kaçtı. Bölgede yapılan aramada, 34 av tüfeği ele geçirildi.

Suriye sınırında ise Hatay Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Şanlı Hudut Karakol mesuliyet sahasında, hudut devriye timi yönünden icra edilen devriye faaliyeti esnasında, teröristler yönünden döşenen sekiz el inşası patlayıcı bulundu.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar