Türk Eğitim-Sen'den miting alanına öğrenci taşınmasına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Niğde mitingine, imam hatip lisesi öğrencilerinin seçim otobüsleriyle taşınmasına Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim-Sen'den miting alanına öğrenci taşınmasına tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Niğde mitingine, imam hatip lisesi öğrencilerinin seçim otobüsleriyle taşınmasına Türk Eğitim-Sen Niğde Şube Başkanı İhsan Uğraş tepki gösterdi. Uğraş, "Yalnız öğrencilerimizin bu tür mitinglerde kullanılması, öğrencilerimizin parti araçları ile bu mitinge taşınması kesinlikle tasvip ettiğimiz bir olay değildir. Türkiye, bundan kurtulmalıdır." dedi.

Türk Eğitim-Sen Niğde Şu Başkanı İhsan Uğraş, yaptığı açıklamada, Başbakan'ın Niğde ziyaretinde mitingden önce öğrencilerin seçim arabaları ile taşınmalarını esefle öğrendiklerini ifade etti. Uğraş, şöyle dedi:

"Tabiki biz Türk Eğitim-Sen olarak, bu bizim tasvip etmediğimiz bir olaydır. Kamu kaynakları ve öğrenciler bu tür mitinglerde kullanılamaz. Demokratik ülkelerde görülen bir olay değildir. Hatta il ve ilçe eğitim müdürlükleri gerekse okullar dahil turizm amaçlı veya eğitim amaçlı geziler düzenlerken dahi öğrenci velilerinden yazılı izin almak zorunludur. Eğer bugün buraya getirilen çocuklarımızın velilerinden izin alınmamış ise suç işlemişlerdir. Siyaset eğitime girmemelidir, siyaset kışlaya girmemelidir, siyaset camilere girmemelidir, çocuklarımız bu işlere alet edilmemelidir. Tabiî ki siyasi partilerin miting yapma hakları vardır, bu mitinglerde propagandalar yapılır, çağrılar yapılır, tabiî ki gönül veren insanlar buralara toplanıp mitingler yapılır. Yalnız öğrencilerimizin bu tür mitinglerde kullanılması, öğrencilerimizin parti araçları ile bu mitinge taşınması kesinlikle tasvip ettiğimiz bir olay değildir. Türkiye, bundan kurtulmalıdır." CİHAN

Yorumlar