Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bayrak: Memurlar artan enflansyon altında eziliyor

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, memurların artan enflasyon altında ezildiklerini söyledi. Bayrak, "Başbakan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce 'memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik' şeklinde yaptıkları açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Bayrak: Memurlar artan enflansyon altında eziliyor

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak, memurların artan enflasyon altında ezildiklerini söyledi. Bayrak, "Başbakan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce 'memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik' şeklinde yaptıkları açıklamalar havada kalmıştır. Türkiye Kamu-Sen bu ayıplarını her platformda yüzlerine vurmaya devam edecektir." dedi.

Enflasyon karşısında maaşlarının eridiğini ve haklarını alamadıklarını savunan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Seyfi Bayrak, buna göz yumulduğunu ifade etti. Bayrak, enflasyonla ilgili yaptığı açıklamada, "2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde, 123 liralık seyyanen zamma evet diyen malum konfederasyon enflasyon farkını unutunca, 2014 yılı Temmuz ayı itibariyle memurların aylık kayıpları 200 lirayı aştı. Bunun üzerine, İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt bir soru önergesi vererek, memurların kayıplarının karşılanmasını istedi. Önergede, önceki yıllardan farklı olarak seyyanen zam yapılmasının nedeni sorulurken, maaşlara önceki yıllarda yapılan yüzdelik artışların tüm gelire uygulanmasına rağmen, bu yıl sadece taban aylıkta artış yapılmasının mağduriyet yarattığı belirtildi ve bu mağduriyetin giderilmesi yönünde çalışma olup olmadığı soruldu. Öğüt’ün soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 'ilave zam yapılması hususunda yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır' cevabını verdi." diye konuştu.

Memurların enflasyondan etkilendiğini ifade eden Bayrak, sözlerine şöyle devam etti: "2013 yılında yapılan toplu sözleşmeye atıfta bulunan Bakan Çelik, seyyanen zam nedeniyle enflasyon farkını alamayan memurların ve emeklilerin mağdur olmasına bir kez daha göz yumdu. 2014 memur maaş zammıyla ortalama memurun maaşı yüzde 5.2 oranında artarken, enflasyon yüzde 6’ların üzerinde çıkması ve yılsonuna kadar da yüzde 10’un üzerine çıkacağı beklenmektedir. Aradaki enflasyon farkının memura ödenmesini zaruri hale getirdi. Ancak yetkili sendikanın basiretsiz tutumu nedeniyle enflasyon farkı ödenmesinin toplu sözleşmeye eklenmemesinin bedeli memura ve emekliye ödetilmek istenmektedir. Memura ek zam verilmesi hususu sadece toplu sözleşme masasıyla sınırlı değildir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçerek Genel Kurul’a gelen Torba Yasa’ya bir madde eklenerek enflasyon farkı memurlara ve memur emeklilerine ödenebilir. Bakan Çelik’in soru önergesine verdiği cevaptaki gibi yapılan bir açıklama ancak vurdumduymazlık olarak nitelendirilebilir."

"Türkiye Kamu-Sen olarak bir kez daha yetkilileri hakkımızı vermeye davet ediyoruz" diyen Bayrak, sözlerini şöyle tamamladı: "Vergi ve SSK borçlarını yapılandıran, patrona kasa affı getiren, trafik cezalarını affeden Torba yasaya, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülürken bir madde daha ekleyip, enflasyon farkını memurlara verebilirsiniz. Bunu yapmak Bakan Çelik ve hükümetinin elindedir. 2,5 milyon memur Bakan Çelik’ten mağduriyetlerin giderilmesi yönünde çalışma yapılmamaktadır. Açıklaması yerine, memurun hak ettiği enflasyon farkı ödemesi maaşlara yansıtılacaktır, açıklamasını duymak istemektedir. Sayın Başbakan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in daha önce 'memuru ve emekliyi enflasyona ezdirmedik' şeklinde yaptıkları açıklamalar havada kalmıştır. Türkiye Kamu-Sen bu ayıplarını her platformda yüzlerine vurmaya devam edecektir." CİHAN

Yorumlar